loading...
Србија

ПРОГНОЗА! Данас топло и ветровито, до 19 степени! Ево када нам стиже промена времена!

Временска прогноза за суботу 23. јануар

Време у Србији

Веома топло и ветровито, са дневним температурама знатно изнад просека, до 19 степени, саопштио је РХМЗ.

Током дана променљиво облачно, понегде са слабом кишом. Дуваће умерен, у кошавском подручју и на планинама јак, повремено и олујни јужни и југоисточни ветар. У Тимочкој Крајини током целог дана облачно са сипећом кишом.

У пределима испод 1500 м н.в. даље топљење снега. Најнижа температура од минус 1 до 11, највиша од 12 до 19 степени, у Тимочкој Крајини око 7 степени.

Време у Београду

У Београду ће сутра бити променљиво облачно и топло, после подне могућност слабе кише. Дуваће умерен, повремено и јак јужни и југоисточни ветар. Најнижа температура око 10, највиша око 15 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 30. јануара, у недељу променљиво облачно, понегде са кишом и веома топло време са дневним температурама знатно изнад просека уз интензивно топљење снега у свим пределима испод 1500 м надморске висине.

У косавском подручју и на планинама, у недељу после подне, дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено са олујним ударима.

Време наредних дана

У току ноћи недеља на понедељак и у понедељак наоблачење са кишом и падом температуре које ће прво захватити северне и западне пределе Србије.

У брдско-планинским пределима падаће снег, а у понедељак после подне прелазак кише у снег очекује се и у нижим пределима.

Ветар ће бити у скретању на северозападни и западни, а са проласком фронта краткотрајно ће имати и јаке и олујне ударе. До краја периода облачно, местимично са снегом и хладно, у нижим пределима уз формирање мањег снежног покривача (од 2 до 10 цм), а на планинама уз повећање- за нових 15 до 20 цм.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...