Свет

ПРОТЕСТИ СЕ РАЗБУКТАЛИ: Демонстранти покушали упад у парламент

Литија и „шетња“ противника епидемиолошких мера аустријске владе, које су одржане данас после подне у Бечу, завршене су бројним пријавама и хапшењима, а министар унутрашњих послова Карл Нехамер тврди да су учесници покушали и упад у парламент.

Министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер и председник полиције у Бечу Герхард Пирстел саопштили су вечерас, у краткој изјави за медије, да су демонстранти покушали да упадну у парламент.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нехамер је нагласио да је полиција имала „веома, веома тежак задатак“, преноси Танјуг.

„Био је чак и покушај да се упадне у прилаз парламента. Поука скупа је да морамо још више да се прилагодимо тактици демонстраната“, навео је он.Нехамер је критиковао Слободарску партију Аустрију (ФПО) због охрабривања демонстраната.

Пирстел је казао да је поднето 850 пријава и ухапшено 10 лица.

Иначе полиција је забранила пријављених демонстрација против корона мера током викенда, али су преко друштвених мрежа анти-коронаши позвали на „шетњу“ и литије.

Међу учесницима протестне шетње били су, поново, неонацисти и десничарски идентитаристи, за које полиција тврди да желе у своје сврхе да злоупотребе негодовање грађана против ограничења слобода услед борбе против пандемије.

Извор: sputniknews