Србија

ПУТОВАЊА ЋЕ БИТИ УСЛОВЉЕНА ВРСТОМ ВАКЦИНЕ? Огласио се Дачић и открио све!

Фото: Јутјуб

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да не очекује да ће путовања бити условљавана одређеном врстом вакцине против корона вируса.

– То би била сегрегација и дискриминација, јер неко вам не да вакцину, а онда вас условљава – рекао је Дачић гостујући на РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник парламента, који је недавно примио руксу вакцину Спутњик В, каже да се осећа добро и да није имао никакве нежељене ефекте.

– Ја сам се вакцинисао да бих дао подстицај грађанима, нема то везе са политичким опредељењима. Свако треба да проучи шта се пише о свакој од вакцини, а све су безбедне ако имају акредитацију наше агенције – рекао је Дачић.

Он је истакао да је Србија у предности јер има на располагању више различитих вакцина и на тај начин је избегла ситуацију да зависи само од једног произвођача или расподеле вакцина, подсећајући на примедбе из Светске здравствене организације да су најбогатије земље оствариле монопол на вакцине.

– Ми смо барем за наше грађане отворили преспективу да не треба да размишљају хоће ли бити довољно вакцина и да ли ће бити од једног прозвођача – рекао је Ивица Дачић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг