loading...
Регион

РЕГИОН У ШОКУ! Позната вредност ИКОНЕ коју је Додик поклонио Лаврову, ЦЕНА ЈОЈ ЈЕ НЕВЕРОВАТНА!

Фото: Јутјуб

Спорна позлаћена икона, стара 300 година из Лугањска, коју је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик поклонио шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову, вредна, невероватних, 12,5 милиона евра била је пстављена у депозит Банке Српске у стечају, која је преузела бившу УКИО банку, сазнаје БН ТВ од извора блиских Додиковом кабинету.

Према тврдњама тог извора, Додику је сервирана прича да имају поклон за Лаврова, позлаћену икону, која је похрањена у депозиту Банке Српске, остала иза власника УКИО банке, чији си власници били Литванци и да ће тиме обрадовати руског шефа дипломатије и још више учврстити своје пријатељске везе са Русијом.

Образложење Додику, према томе извору, је било да ће тим поклоном само вратити Русији оно што им и припада, а тиме још више оснажити своје везе са том земљом.

Сам чин предаје поклона у Источном Сарајеву био је, како тврди извор, изван свих протокола. Један од Додикових саветника, прича он, на састанак са Лавровим је увео две ТВ камере како би снимиле чин уручења поклона. Пре саме церемоније уручења, открива он, тај саветник је такође пренео и информацију да са Лавровим жели да се чује и Емир Кустурица.

Лавров је прихватио да разговара са Кустурицом и након краћег разговора услиједило је и сликање и уручење иконе, за коју се накнадно испоставило да је украдена и да припада Украјини.

Шеф руске дипломатије је спорну икону одмах вратио у амбасаду БиХ у Москви уз пропратно писмо да је враћа дародавцу док Интерпол не утврди порекло те иконе.

Као што није познато откуда икона у депозиту Банке Српске у стечају, тако није званично познато ни како је унесена у БиХ, гдје је, како је саопштено из Додиковог кабинета, похрањена у његовом сефу.

Амбасадор БиХ у Москви Жељко Самарџија је признао да је икону предао у Додиков кабинет, али не и како је она унесена у земљу.

Коментаришући “аферу икона” Додик је рекао да је у питању породична икона и да ће бити враћена тој породици, наводећи да ту нема ништа спорно и да су медији све измислили.

Извор близак Додиковом кабинету, тврди да људи око Додика сада размишљају да израде копију исте како би сакрили оргинал, а прича о икони о “тричавих” 300 еура коју је пласирао гласноговорник СНСД-а Радован Ковачевић имала смисла за излаз из ове ситуације.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/бн тв

loading...