Србија

Решена дилема! ЕВО КАДА ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИТИ 50 ЕВРА! ОВО ЈЕ ПЛАН!

Фото: Јутјуб

НОВИ пакет мера подршке српској привреди и грађанима биће „тежак“ 2,5 милијарди евра, и садржаће четири групе мера.

Свим грађанима Србије који се у мају буду пријавили, држава ће уплатити 30 евра у мају и 30 евра у новембру, а пензионерима још 50 евра. Пензионери ће тако добити укупно 110 евра. Такође, сваки предузетник и радник запослен у микро и малим предузећима примиће укупно по 48.000 динара, што је једна од мера новог пакета подршке привреди у борби против последица пандемије. Држава ће, наиме, радницима исплатити три пута по 50 одсто минималне зараде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна група мера односи се на директну помоћ грађанима, па ће тако сви који се у мају буду пријавили добити од државе по 30 евра у мају и новембру, а пензионери још 50 евра. Тако ће пензионерима бити исплаћено укупно 110 евра.

Свим грађанима Србије који се у мају буду пријавили на телефон, држава ће уплатити 30 евра у мају и 30 евра у новембру, али је остала дилема када ће пензионерима бити уплаћено додатних 50 евра на то.

Како је потврђено, најстарији суграђани добиће додатних 50 евра у септембру.

Министар финансија Синиша Мали подсетио је да ће пријављивање за нови пакет помоћи грађанима почети у априлу. Мали је рекао да је један део великог пакета економске помоћи усмерен ка свим пунолетним грађанима.

Најавио је да ће се са пријављивањем кренути у априлу, а начин ће бити исти као и прошле године.

– Ко се пријави за првих 30 евра, аутоматски ће добити и других 30 евра. Није потребно два пута се пријављивати – објаснио је министар.

– Наши најстарији суграђани добиће додатних 50 евра, укупно 110 евра помоћи за оне за које сматрамо да су и најугроженији – истакао је Мали.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс