Регион

САДА ЈЕ СВЕ ПОЗНАТО У ВЕЗИ ЛЕТОВАЊА У ГРЧКОЈ! Грчки министар туризма објаснио да ли ће бити обавезна потврда о вакцинацији

Потврда о вакцинацији ни у ком случају неће постати услов да неко уђе у Грчку, нагласио је министар туризма ове земље Хари Теохарис гостујући у програму телевизије Скај.

Тачније, на предложене потврде о вакцинацији Теохарис је јасно ставио до знања да „вакцинација неће бити услов да неко може путовати“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ни у ком случају. Иначе, желео бих да разјасним шта је наша земља у премијеровом писму осталим чланицама ЕУ уопште предложила јер је дошло до неспоразума. Пре свега, чини се да је писмо имало ефекат који смо желели да постигнемо, односно да „протресе“ Европу да коначно може да се координише.

Координација је неопходна и наша земља предњачи у овој области. Не смемо ићи корак уназад. Прошле године смо имали ограничења у кретању туриста. Ове године до кретања туриста мора доћи. Прва опција су брзи тестови, који су и сигурнији и јефтинији и омогућиће да путницима направимо мање непријатности – каже и наставља.

– Друго средство које ће оживети туризам биће вакцинација. Свако ко је вакцинисан моћи ће слободно да се креће.

Дајући процену ситуације, Теохарис истиче да ће 2021. у сваком смислу бити боља година.

У могућности смо да са сигурношћу кажемо да ће лето 2021. бити боље од лета 2020. године. Верујем да ће се ова година генерално разликовати од претходне, а вакцине и брзи тестови би требало да побољшају услове. Тренутно смо још увек у стању неизвесности. Људи резервишу ласт минуте путовања, па су процене врло тешке.

Како каже, треба сагледати и са здравствене тачке гледишта да ли ће вакцине моћи да испрате будуће мутације вируса, преноси Телеграф.рс.

Коначно, истакао је да ће упркос новом соју, али и Брегзиту, Велика Британија и даље остати велико тржиште за Грчку и обрнуто.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Телеграф