Србија

САСЛУШАН ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: Бивши Миленин дечко открио све

У ПОСТУПКУ који се води против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића, којег је шест девојака оптужило за силовања и недозвољене полне радње, данас је у тужилаштву саслушано двоје сведока.

Изјаву је давао глумац Радован Вујовић, иначе бивши дечко Милене Радуловић, младе глумице која је прва пријавила Алексића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, како сазнајемо, изнео нека посредна сазнања која има. Углавном оно што је чуо од Милене. Исказ је дала и њена другарица, која је такође похађала студио глуме „Ствар срца“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radovan Vujović (@radovan_vujovic)

Она се присећала шта се дешавало на часовима, како се тада понашао Алексић, а шта је касније о конкретном случају чула од Радуловићеве.

Наредне седмице требало би да се настави испитивање осталих сведока. Последња од оштећених девојака, која је малолетна, још није дала исказ, јер се чека њено неуропсихијатријско вештачење, да би се утврдило да ли је способна за то, па њено саслушање тек треба да буде заказано. До сада је пет оштећених девојака дало исказе.

У БиХ пријављују напаснике

Тужилаштво БиХ формирало је предмет на основу кривичне пријаве са наводима више од 20 особа за сексуално узнемиравање у установама за високошколско образовање у тој држави. Тужилаштво БиХ ће, како преноси сарајевски портал „Кликс“, обавити детаљне провере навода из кривичне пријаве. Прича о сексуалном злостављању постала је актуелна у региону пошто је неколико глумица из Београда пријавило професора глуме да их је годинама сексуално злостављао. У БиХ је тим поводом креирана фејсбук-страница „Нисам тражила“ на којој се објављују исповести девојака и жена које су биле у сличним ситуацијама.

Иначе, када је пре 15 дана обелодањен овај случај и након што је Алексић ухапшен, Радован Вујовић је међу првима подржао девојку са којом је био у вези више од четири године. Казао је да је она храбра, истрајна и неустрашива жена и да кад је чуо причу ниједног тренутка није имао дилему да је подржи.

– Све је то и за мене било шокантно, потресно и болно. То што су урадиле Милена и девојке испред којих је стала је апсолутно херојски чин, за који је потребна храброст коју ретко ко има – изјавио је недавно Вујовић.

Извор: Новости