Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ! Држава даје и 50 евра помоћи у септембру, а новац добијамо и у мају и новембру!

Грађани ће у другој половини априла моћи да се путем кол центра и сајта трезора Србије пријављују за помоћ државе од два пута по 30 евра, а за пензионере следи додатних 50 евра, саопштено је из Министарства финансија

Наведено је да ће за грађане бити довољно једно пријављивање и ко се пријави за 30 евра који се исплаћују у мају, неће морати да се пријављује за других 30 евра које следују у новембру, већ ће их добити аутоматски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је реч о пензионерима, они неће морати да се пријављују уопште, јер, како је објашњено, постоји уходан систем са Фондом ПИО око исплата најстаријима. За помоћ неће морати да се пријављују ни корисници социјалне помоћи, а њих има око 150.000. и за њих постоје подаци и паре ће им бити исплаћене и без пријављивања – наведено је.

Председник Републике Србије Александар Вучић је током свог гостовања у Дневнику РТС-а истакао да ће током три месеца запослени у малим, микро и средњим предузећима добијати по 50 одсто минималне зараде, док ће сектор превозника добити 600 евра по аутобусу у наредних 6 месеци.

– Сви предузетници, микро, мала и средња предузећа добиће помоћ државе током три месеца у износу од 50 одсто минималне зараде. То значи да ће добити сада један и по минималац за сваког запосленог. Од 1. априла ће почети да се исплаћује. Нисмо још увек донели одлуку о великим предузећима, то ћемо тек разматрати. Од државе би минималац добило чак 1.550.000. Такође, држава је обезбедила посебну помоћ за једну секторску грану, а она се одности на сектор превозника. Њима ћемо дати 600 евра по аутобусу у наредних шест месеци и то ће им доста помоћи – истакао је председник.

Председник Вучић најавио је и помоћ за све грађана Републике Србије и она ће се овога пута давати трократно за пензионере и двократно за остале грађане.

– Грађани ће добити у мају 30 евра у динарској противвредности и 30 евра у новембру. Биће довољно да се јаве телефоном или онлајн, као прошли пут. Пензионери ће добити по 50 евра у мају и новембру и још једном, али није одлучено у ком месецу, то ћу накнадно саопштити – рекао је председник Вучић у програму уживо.

Председник Србије је истакао да наш јавни дуг неће прећи 61 одсто, ма шта год да се деси са коронавирусом и економијом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг