Србија

СКАНДАЛ! Бакир Изетбеговић: Срби се морају упитати откуда толики број злочиначки орентисаних појединаца међу њима?

ПРЕДСЕДНИК СДА Бакир Изетбеговић огласио се поводом његове изјаве о Србима у Дневнику Д Федералне телевизије, која је изазвала бурне реакције јавности и политичара из Републике Српске.

Поручио је да ,,није непријатељ српском народу, али јесте политици против БиХ и Бошњака“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На почетку је рекао да је навикао да србијански и политичари из РС, као и део медија, намерно изврћу и погрешно тумаче његове изјаве, у покушају да га представе као “непријатеља српског народа”.

– Очигледно ће исто урадити и са мојим последњим позивом да се престане са подршком ксенофобној, шовинистичкој и ретроградној политици коју води Милорад Додик, а која је усмерена против државе Босне и Херцеговине, Бошњака, али и Срба који не подржавају његове ставове. Реакције које су уследиле, имена особа и начин на који реагују, потврђују да сам рекао истину – рекао је Изетбеговић.

Истакао је да није непријатељ српском народу, те да је одрастао са Србима, као и да су неки од његових најбољих пријатеља и блиских сарадника Срби.

– Не оптужујем цели српски народ за почињене злочине и геноцид. За злочине су увек криви појединци, али се Срби морају упитати – откуда толики број злочиначки орентисаних појединаца међу њима, зашто су им допустили да ураде оно што су неоспорно урадили? Крајње је време да се српски народ суочи са истином. Јер, почињени злочини нису били појединачни и на нивоу инцидената – навео је између осталог лидер СДА у објави на Фејсбуку.

Додао је да ће наставити с позивима да ,,престану подржавати оне који их држе у лажи и воде у нове неспоразуме и сукобе“.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс