Србија

Шокантно! ДАНИЈЕЛА ШТАЈНФЕЛД РЕКЛА ИМЕ ФИЛМСКОГ МОЋНИКА КОЈИ ЈУ ЈЕ СИЛОВАО! Снимак предат полицији!

Данијела је рекла да није једина глумица коју је моћник из српске филмске индустрије силовао.

Данијела Штајнфелд на Твитеру је написала да је снимак на којем човек који ју је силовао признаје да је то учинио, пре три месеца доставила Тужилаштву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тако би било добро да се сада и Данијела Штајнфелд охрабри и напокон изрекне име гада који ју је злостављао… Не само због ње већ и због потенцијално нових жртава тог монструма“, написала је једна корисница Твитера.

„То и ја кажем. Дала сам аудио снимак признања од мог силоватеља пре 3 месеца јавном тужиоцу и полицији. Дала сам исказ и од њих ништа више нисам чула. Сада је на полицији и тужилаштву. Њих молим Вас питајте, и због мене и због свих Вас!“, одговорила је Данијела на објаву.

Глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић признале су да их је учитељ глуме Мирослав Мика Алексић сексуално злостављао или узнемиравао. Милена је истакла да ју је Мика наводно силовао када је имала 17 година, те да се то понављало. Ива је рекла да није била силована, али јесте сексуално злостављао.

Данијела Штајнфелд је прошле године открила да је преживела силовање, о чему је сведочила у свом документарном филму „Исцели ме“. Овај њен редитељски деби је изазвао велико интересовање, посебно зато што је она, како и сама каже, прва глумица која је јавно говорила о овом проблему.

„Нисам једина коју је силовао али сам једина која је проговорила о томе. Велики проблем је што жене ћуте. Због тога упадају у депресију и одају се алкохолу и често покушавају да се убију. Надам се да ће овај филм помоћи другима да проговоре. И ја сам ћутала годинама. Чак сам побегла из Србије у Америку да ме не би поново силовао“, причала је Данијела и објаснила како је дошло до тога.

„Повезао ме је колима и силовао ме је у ауту. Нисам мислила да никад то може да се деси мени, посебно не од стране човека којем сам веровала. Он је за мене био ауторитет у послу у којем сам се бавила. Зато што је старији од мене и на вишој позицији понашао се као да има право над мојим телом“, испричала је глумица.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо