Србија

Шокантно! ИСТРАГА ПРИСЛУШКИВАЊА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Јавност ће бити изненађена кад се открије ко је из врха МУП био умешан у аферу

Јавност ће бити изненађена кад се буде обелоданило против којих ће све особа бити покренута истрага у вези са нелегалним прислушкивањем председника Србије Александра Вучићем. То су људи из врха МУП, каже за Курир Светозар Вујачић, саветник министра унутрашњих послова Александра Вулина.

Додаје да ће се ове информације сазнати врло брзо, а да је афера „прислушкивање“ школски пример покушаја државног удара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Важни налогодавци

– Случај је преузело Тужилаштво за организовани криминал, то све говори да је реч о групи људи. Не треба сада извлачити тежиште на пуке извршиоце, који су радили на уређајима и вршили прислушкивање, они су били техничка лица. Најважније је открити ко је био логистичар и налогодавац и који је мотив свега тога. Теоретски, мотив може бити безазлен, а може бити и много озбиљан, а ја мислим да нико то није радио из радозналости. Ко год је био мозак те групе, он је то нелегално радио и то је школски пример припремања државног удара – каже Вујачић.

На питање кога ће све истрага обухватити и када могу да се очекују ближе информације у вези са овим случајем, саговорник Курира одговара: – Налогодавци сигурно нису ситни шрафови у МУП. Њих треба тражити у врху МУП. Суд ће то утврдити, а јавност ће бити изненађена када се буде видело против којих особа ће бити покренута истрага, то су све људи у врху МУП. Треба сачекати шест-седам дана и све ће бити јасно. Полиција је све експресно урадила, а министар Александар Вулин је дао све од себе да МУП свој део посла заврши и преда Тужилаштву за организовани криминал – каже Вујачић.

Одбијање полиграфа

У вези са одбијањем бивше државне секретарке у МУП Дијане Хркаловић да оде на полиграф, Вујачић наводи да полиграф сам по себи нема доказну снагу, али истиче да не види разлог да га неко одбија ако је невин.

Полиција је саслушала око 50 особа, укључујући и Хркаловићеву, као и Дејана Миленковића Багзија, некадашњег начелника Службе за специјалне истражне методе УКП. Хркаловићева, највише рангирана међу саслушанима, послата је и на полиграф. Она је најпре прихватила полиграфско испитивање, да би, како пишу медији, буквално у тренутку кад је требало да буде прикључена на апарат, рекла да се предомислила и да одбија овакав начин испитивања. Иначе, ова афера се догодила док је на челу МУП био Небојша Стефановић.

Засад су докази потврдили да је део припадника полиције незаконито прислушкивао председника Вучића и чланова његове породице – брата Андреја и сина Данила. На списку прислушкиваних су и Вучићеви блиски сарадници – Никола Селаковић, Милош Вучевић, Владимир Ђукановић…

Прислушкивање је, како је у интервјуу за новогодишњи Курир открио Вучић, трајало око годину и по дана, а за то председник има и доказе – сопствене снимљене разговоре.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Силвија Сламниг