Србија

СТИЖУ ЛЕДЕНИ ДАНИ: Ово је детаљна временска прогноза

СНЕГ ће се од другог дана овог викенда забелети у целој земљи. Иако ће у суботу преовладавати углавном суво време, осим на југу Србије, облачно и хладно са кишом и снегом биће све до уторка.

У нижим пределима створиће се мањи, а у планинским пределима повећаће се висина постојећег снежног покривача.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Облачно, хладније и суво, у недељу ће бити у већем делу земље, осим на југу где су могући киша и снег. Највиша дневна температура кретаће се у интервалу од два до пет степени. Слично време биће и сутра, али ће се снег забелети у целој Србији.

Више падавина очекује се на југозападу, југу, југоистоку и истоку земље. Јутарња температура од минус два до један, а у најтоплијем делу дана од два до седам степени.

У понедељак, падавине ће ослабити, а у јужним и централним деловима Србије снежни покривач ће почети делимично да се отапа.

Дуваће слаб и умерен, северозападни ветар. Најнижа температура од минус два до један, а највиша дневна од један до седам степени.

И наредних дана биће претежно облачно и хладно, а повремено ће, осим у среду, бити услова за појаву слабог снега и кише.

Јутарње температуре ће понегде бити и осам степени испод нуле, док ће се у најтоплијем делу дана кретати између другог и четвртог подеока Целзијусове скале.

Извор: Новости