Свет

СТРАВИЧНО! Нови детаљи пада авиона у Индонезији! ПОСЛЕ ТЕЛА И ДЕЛОВА АВИОНА НАЂЕНЕ И ДВЕ ЦРНЕ КУТИЈЕ

ДВЕ црне кутије Боинга индонежанске авио-компаније који се срушио у море близу главног града Џакарте са 62 људи су локализоване.

Информацију је објавио данас безбедносни одбор индонежанског министарства саобраћаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Локализовали смо положај обе црне кутије – рекао је шеф безбедносног одбора који је део тог министарства, Серџанто Џахџанто.

– Рониоци ће почети да их траже и надамо се да неће дуго требати да се извуку – рекао је он.

Раније су спасиоци извукли делове појединих тела, одеће и парчиће метала са површине воде. Рибари су још јуче пронашли делове авиона који су плутали на мору и послали их на испитивање.

Преломни тренутак у потрази за авионом компаније Сривиџаја на лету 182 био је када је сонар са војног брода детектовао сигнал локатора авиона на месту за које се и раније сумњало да је поприште несреће.

Ипак, још увек се ништа не зна о узроцима пада авиона који, по свему судећи није преживео нико од путника и чланова посаде, преноси АП.

„Желим да у име свих грађана Индонезије изразим дубоко саучешће поводом ове трагедије. Молимо се да пронађемо неког преживелог“, изјавио је председник Индонезије Џоко Видодо.

О несрећи су први дојавили рибари који су ловили у водама Јаванског мора и који су јуче око 14.30 прво чули експлозију, а потом и угледали велики водени стуб и талас који се крентао ка њима.

– Мислили смо да је бомба, или цунами због великог стуба воде који се издигао изнад површине мора. Били смо шокирани када смо касније видели делове разбијеног авиона – изјавио је један од рибара.

У авиону је било 62 људи, међу њима седморо деце и три бебе.

Власти су одмах отвориле два кризна центра, један на аеродрому у Џакарти и један у луци, а председник авио компаније Сривиџаја изјавио је да је авион, стар 26 година, био технички исправан, као и да је лет каснио због лоших временских услова, а не због проблема са исправношћу летелице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг