Русија Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Руси побеснели! БРУТАЛНА ПОРУКА ПАРИЗУ И БЕРЛИНУ: Уразумите их, иначе ћемо причати другачије!

Москва — Русија ће другачије радити ако Париз и Берлин не натерају Кијев да поштује нормандијске и споразуме из Минска о Донбасу, каже шеф руске дипломатије Лавров.

Он је скренуо пажњу на то да Кијев не испуњава одредбе нормандијских и споразума из Минска о Донбасу, а да представници Кијева дају изјаве да те споразуме није потребно поштовати или да могу да се имплементирају само делимично.

“Главно ми је да схватим шта мисле Французи и Немци. Када се као одговор на наше многобројне позиве, укључујући и моја писма, да уразуме кијевске представнике на преговорима о Донбасу – они се једноставно повлаче, како се код нас каже, у сенку. Ништа јавно не износе. Ако је принцип да не треба вређати земљу, руководство Украјине, с којом је повезана једна од нада на обуздавање Русије, нека нам онда директно тако кажу. Тада ц́емо другачије планирати своје потезе у том правцу“, изјавио је министар.

Он није прецизирао како ће тачно Русија у том случају изменити своју стратегију.

Није први пут да Лавров апелује на Немачку и Француску. Раније је министар рекао да Русија има огромне притужбе на рачун Берлина и Париза поводом решавања ситуације у Украјини и да је важно да они натерају Кијев да поштује споразуме из Минска и да престану да му гледају кроз прсте.

Недавно су одржани преговори политичких саветника лидера “нормандијске четворке” о решавању украјинске кризе одржани су у уторак у Берлину.

Представник Русије на састанку био је заменик шефа администрације председника Русије Дмитриј Козак.

Предмет састанка била је дискусија о реализацији резултата самита у Паризу 2019. године у делу политичког решавања сукоба.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com