Русија Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Руси побеснели! БРУТАЛНА ПОРУКА ПАРИЗУ И БЕРЛИНУ: Уразумите их, иначе ћемо причати другачије!

Москва — Русија ће другачије радити ако Париз и Берлин не натерају Кијев да поштује нормандијске и споразуме из Минска о Донбасу, каже шеф руске дипломатије Лавров.

Он је скренуо пажњу на то да Кијев не испуњава одредбе нормандијских и споразума из Минска о Донбасу, а да представници Кијева дају изјаве да те споразуме није потребно поштовати или да могу да се имплементирају само делимично.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Главно ми је да схватим шта мисле Французи и Немци. Када се као одговор на наше многобројне позиве, укључујући и моја писма, да уразуме кијевске представнике на преговорима о Донбасу – они се једноставно повлаче, како се код нас каже, у сенку. Ништа јавно не износе. Ако је принцип да не треба вређати земљу, руководство Украјине, с којом је повезана једна од нада на обуздавање Русије, нека нам онда директно тако кажу. Тада ц́емо другачије планирати своје потезе у том правцу“, изјавио је министар.

Он није прецизирао како ће тачно Русија у том случају изменити своју стратегију.

Није први пут да Лавров апелује на Немачку и Француску. Раније је министар рекао да Русија има огромне притужбе на рачун Берлина и Париза поводом решавања ситуације у Украјини и да је важно да они натерају Кијев да поштује споразуме из Минска и да престану да му гледају кроз прсте.

Недавно су одржани преговори политичких саветника лидера „нормандијске четворке“ о решавању украјинске кризе одржани су у уторак у Берлину.

Представник Русије на састанку био је заменик шефа администрације председника Русије Дмитриј Козак.

Предмет састанка била је дискусија о реализацији резултата самита у Паризу 2019. године у делу политичког решавања сукоба.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com