loading...
Свет

Свет у паници! ИРАН ПОДИГАО КОМПЛЕТНУ ВОЈСКУ, ИЗВЕДЕН И ДЕСАНТ! Ево шта се дешава!

Иранска војска одржала је велику војну вежбу у којој су учествовале специјалне јединице и падобранаци. Вежба је последња у низу ратних игара које је земља одржала последњих недеља, усред све већих тензија у Персијском заливу

Вежба, названа “Ектедар 99” (“Снага 99”), одржана је у јужном Ирану близу уласка у Персијски залив. Вежбе је организовала копнена војска, уз подршку ваздухопловних снага.

Копнене снаге су данас постигле значајне оперативне способности на пољу дронова и пројектила – рекао је заменик команданта иранске војске генерал Мохамад Хосеин Дадрас.

– Снага и могућности копнене војске у реаговању на претње показане су током вежбе “Ектедар 99” – додао је.

На снимцима вежбе, које су објавили ирански државни медији, види се како се специјалци искрцавају из хеликоптера у пустињи и како велика падобранска јединица врши десант из транспортних авиона, а механизоване јединице пружају подршку.

Последњих недеља Техеран је одржао серију различитих вежби у којима су учествовале различити родови војске. Прошле недеље је елитна Револуционарна гарда Ирана одржала дводневне вежбе, усредсређену на употребу балистичких пројектила и беспилотних летелица. Ракете су лансиране на копнене циљеве, као и уништавајући бродове-циљеве лоциране на око 1.800 км од лансирне тачке.

– Недавне ратне игре показују непријатељима вољу иранске нације да одбрани своју независност и територијални интегритет – рекао је командант Револуционарне гарде генерал Хосеин Салами након вежби.

– Наши прсти су на обарачу у име нације – истакао је.

Међународне тензије су у последње време нарочито високе у немирним водама Персијског залива. Ескалација је уследила након што је Револуционарна гарда запленила јужнокорејски танкер, због како је саопштено, “загађења нафтом” које је производио. Инцидент је подстакао САД да распореде подморницу у залив, као и да пониште одлуку о повлачењу носача авиона “Нимиц” са Блиског истока.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ Srbijadanas.com