Свет

Свет у шоку! ЕВО ЗАШТО ГЕЈТС КУПУЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ ШИРОМ АМЕРИКЕ!

Четврта најбогатија особа на свету и главни финансијер Светске здравствене организације, Бил Гејтс, потпуно неприметно, постао је највећи власник пољопривредног земљишта у Сједињеним Државама.

Међутим, он сам далеко је од пољопривредника – ни балу сена не ни био у стању да подигне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, Гејтс сада поседује десетине хиљада хектара пољопривредног земљишта у осамнаест држава.

Поседује највише обрадивог земљишта у Луизијани – запањујући портфолио од 69.071 хектара. Ипак, делује да му то није довољно – поседује још 47.927 хектара у Аркансасу и 20.588 хектара у Небраски и има удео у земљишту од 25.750 хектара на западној страни Феникса, у Аризони.

Одатле и питање – зашто Бил Гејтс купује пољопривредно земљиште широм Америке?

Гејтс и УН-ови пољопривредни експерименти

Инвестицијско средство Бил Гејта, Cascade Investments, помогло му је да прикрије његове велике куповине пољопривредног земљишта, а своје трагове покушавао је да прикрије разноразним пословима.

Један од послова био је аквизиција од 171 милион долара коју је сакрило ЛЛЦ предузеће са два запослена, у објекту до којег се долази земљаним путем поред Bayou Teche.

Бил Гејтс се хвали филантропијом, па зашто би онда усмеравао своја средства у пољопривредно земљиште широм земље, а да то притом чува у тајности?

Током 2008., његова фондација уложила је 306 милиона долара за усмеравање пољопривредних послова малих фармера у подсахарској Африци и Јужној Азији.

Фондација Билл и Мелинда Гатес користила је новац од бесповратних средстава за подршку високо приносној, „одрживој“ пољопривреди.

Десет година касније, Бил је покренуо Gates Ag One како би унапредио ове напоре. Сада је Cascade Investments у координацији са компанијом Cottonwood Ag Management, која је део мреже Leading Harvest, непрофитне организације која промовише одрживу пољопривреду.

Ова мрежа сада обухвата 2 милиона хектара у 22 државе и још 2 милиона хектара у седам других земаља. Радна група за одрживу пољопривреду стоји иза ове трансформације пољопривреде, а Бил Гејтс је један од главних инвеститора.

Ова група од 13 чланова укључује стране инвеститоре који желе да промене производњу хране и усева у САД-у, укључујући: Ceres Partners, Hancock Natural Resources Group, The Rohaytn Group, и UBS Farmland Investors.

Да ли се Гејтс припрема за контролу америчких пољопривредника и диктирање смера америчке пољопривреде у складу са Уједињеним нацијама?

Да ли се спрема да лансира експерименталне ГМО на стотине хиљада хектара америчког пољопривредног земљишта, диктирајући врсту семена и пасмине животиња које фармери користе?

Нејасно је да ли се његово пољопривредно земљиште користи у традиционалне сврхе, или намерава да позове страни утицај и експерименталне технологије за генетску промену у америчком пољопривредном простору.

У Шкотској, Гејтс се удружио са Уједињеним Kраљевством како би развио „супер усеве“ и узгајао краве са високим приносом.

Ова два ентитета уложила су 174 милиона долара у експерименталне програме узгајања чији је циљ да краве произведу више млека, натерају пилиће да носе више јаја и да генетски модификовани усеви буду отпорнији на болести.

Експерименти су намењени да „помогну“ 100 милиона афричких фармера како би могли да произведу веће приносе у односу на досадашње.

Поклапају ли се ови међународни захвати и глобалистички експерименти са напорима ФДА да угаси фарме свежег млека и са ратом Бироа за управљање земљиштем против независних сточара?

Гејтс и успон паметних градова

Још један разлог због којег Гејтс купује земљиште је улагање у предстојеће паметне градове.

Земља коју поседује западно од Феникса развија се у нову метрополу звану Белмонт.

Kад се заврши, имаће 80.000 домова, 3.800 хектара индустријског, канцеларијског и малопродајног простора; 3.400 хектара отвореног простора; и 470 хектара за јавне школе.

На 40 квадратних миља предвиђа се смештај 200.000, или више становника, који ће несумњиво бити подвргнути непрекидном надзору и прикупљању њихових личних података за све што раде у хиперповезаном паметном граду.

 

Извор:  Webtribune.rs