Свет

СВЕТ У ШОКУ! „Ово што нам шаљу је чиста пластика“: Снег се не топи на ватри ― о каквом феномену у Шпанији је реч!

Обилне снежне падавине које је донела олуја Филомена погодиле су Шпанију прошле недеље, што је довело до отказивања летова и затварања путева, а најмање четири особе су страдале. Стручњаци сматрају да је реч о најснажнијој олуји у последњих 50 година. Велика количина снега натерала је неке људе да поверују да мећавa није природног порекла.

Једна жена из Шпаније тврди да снег који је донела олуја Филомена није прави снег.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На видео снимку који кружи интернетом она узима мало снега са свог балкона и загрева га пламеном упаљача, показујући да се снег не топи, већ постаје црн. Према њеним речима, изгорела супстанца мирише на чисту пластику.

„Као што видите, не топи се, ма колико ватре да му приближим поцрни. И мирише на изгорелу пластику. Знам да је на многим местима пао снег, па то и сами видите … Ово с*ање што нам шаљу, то је чиста пластика. Стално нас заваравају, проверите то и сами“, каже жена на видео снимку.

Многи корисници друштвених мрежа ругали су се у коментарима, а већи број људи је покушао да објасни феномен: према неким наводима, ово је нормална реакција, јер се већина топлоте усмерена ка снежној грудви прераспоређује на целу њену запремину.

Мирис „пластике“ потиче од нечистоћа у гасу из упаљача, а „црни“ снег се појављује због процеса хемијске сублимације, када се материја трансформише из чврстог стања у гас, заобилазећи фазу течног стања.

 

Извор: rs.sputniknews.com