Србија

ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Није могао да поднесе развод, па побио целу породицу!

Упао је у кућу и викнуо: „Шемовићи, дошао вам је крај!“ Извадио је пиштољ и почео да пуца. Овако за Курир прича очевидац масакра у селу Расно код Сјенице који се догодио у суботу пре подне. Тада је Енедин Турковић (44) упао у породичну кућу у селу Расно код Сјенице и усмртио бившу жену Бисеру Шемовић (44), њене родитеље Фехима (64) и Шефку (60), тешко ранио њеног брата Бекима (35) и још двоје комшија. После неколико сати потере, Енедин се убио када га је опколила полиција, у једном шумарку 25 километара од места злочина.

Испразнио два шаржера

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Енедин је пуцао из „тетејца“, за који је имао дозволу за држање. Испалио је 11 метака из два шаржера. Најпре је пуцао у шурака Бекима, затим у таста Фехима, па у бившу супругу Бисеру, па на крају у ташту Шефику. Наводно, комшијама које су се затекле унутра рекао је: „Нећу вам ништа.“ Њих су највероватније погодили рикошети. Иначе, њих двоје су се затекли ту на кафи. Ни јуче на Пештеру није било одговора на питање шта је Енедина Турковића, „тихог и мирног“ човека, како га описују рођаци и комшије из Долића, где је рођен, навело да почини крвави масакр, незабележен у овом крају. – Није имао пријаву ни за саобраћајни прекршај, а камоли да је шта друго урадио у животу. Живео је двадесетак година у Немачкој, има држављанство ове државе, а развод са Бисером тешко га је погодио, одвојеност од деце најтеже, највероватније је проценио да за њега нема више живота – испричао нам је јуче један од комшија породице Турковић.

У кућу Турковића јуче су долазили комшије и пријатељи на саучешће. Комшије и рођаци долазили су јуче да изјаве саучешће у кућу Шемовића, двадесетак километара од Долића, где су Фехимов брат Рамиз и његови припремали сахрану својих троје најмилијих.

– Фехим је био најбољи човек на свету, помагао је целом селу. Бисера је у суботу по подне требало да се врати у Немачку. Побио их је на правди бога, ни криве ни дужне, памет да стане човеку од жалости, децу остави сирочићима – причали су рођаци Шемовића.

Рамиз Шемовић, који је у масакру остао без рођеног брата, снахе и братанице, јуче је причао да пуцње из братовљеве куће није чуо, али да га је позвао син и рекао му да хитно дође до Фехимове куће.

Нисам знао шта се дешава, био сам тек опрао косу, па је до Фехимове куће кренула супруга. Вратила се после неколико минута, каже, мораш ти тамо, тамо су сви побијени… Кад сам отишао, имао сам шта да видим – причао је јуче Рамиз. У међувремену је Рамизов син својим колима повезао тешко рањеног Бекима према новопазарској болници. Кад је Рамиз стигао, тела троје Шемовића била су у дневној соби, једно поред другог, около чауре… Убице није било нигде…

Бежао ка граници

Како сазнајемо, Енедин је дошао у Србију из Берлина, где је радио пре месец и по дана.

– Нешто касније из Берлина је, где су живели одвојено после развода, стигла и Бисера са децом, која су пресудом додељена њој на старање. У суботу је Енедин колима из Долића отишао до Расног. Кад је завршио крвави пир, сео је у кола, вратио се у Долиће, а онда пешице кренуо према граници са Црном Гором, односно према шуми изнад села – каже за Курир извор из истраге.

Пошто је око села направио већи полукруг, убица се вратио до једне узвишице на око километар од куће. Ту је, кажу у истрази, на великој хладноћи, у снегу провео наредних пет-шест сати, све док га полиција и Жандармерија нису опколиле. – Убица је могао као на длану да прати кретање полиције. Стигла су убрзо и два хеликоптера, која су покрила огромно беспуће према црногорској граници. Кад је полиција затворила обруч, зачуо се пуцањ, један једини, кад су полицајци пришли, убица није више давао знаке живота – каже наш извор из истраге.

На лицу места јуче су још били видљиви трагови крви, свуда около трагови који су остали иза полиције и Жандармерије.

Шурак погођен са шест метака Беким у стабилном стању

Двоје Бисерине и Енединове деце, син од шест и ћерка од осам година, који су се у суботу налазили у другој соби, јуче су били у суседном селу, код ујне Едите, супруге Бисериног брата Бекима, који је у масакру тешко повређен. Он је погођен је са најмање шест метака, а после хитне операције у Новом Пазару јуче је био у стабилном стању.

Од славља до трагедије Шураку убице породила се жена

Комшија Шемовића каже да се све догодило муњевито. – Кад се Енедин Турковић појавио пред вратима, отворила му је Елдина, Фехимова снаха и Бекимова жена. Кад је видела пиштољ, само је вриснула и некако успела да побегне у суседну собу, у којој су била и Бисерина деца и њена беба стара тек три дана. Из собе су, иза затворених врата, слушали пуцњаву и крике у суседној, дневној соби. Убица је рекао: „Шемсовићи, дошао вам је крај!“ И потом је запуцао – испричао нам је јуче комшија. Претпоставља се да је Турковић ту пуцао на једног комшију који се са мајком затекао у кући. Они су били на бабинама Бекимовом сину. – Бекимова жена се породила пре неколико дана. Ето, од славља до трагедије прошла су три дана – причају мештани

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Курир.рс