loading...
Србија

ТРАГЕДИЈА! Преминуо и Марко Бјелица!

Медицински техничар, Марко Бјелица (41), који је радио у црвеној зони КБЦ “Бежанијска коса” и лечио оболеле од короне, преминуо је након вишедневне борбе са овим опаким вирусом.

Бјелица је лечио оболеле током протекле године, био је један од хероја у овој болници, али на крају се и сам заразио.

– Он је био и радник, али и човек за пример. Уложио је огроман напор у лечење оболелих, али и у помагању свим колегама који су радили са њим. Нажалост, није издржао, лечио се дуго и на интензивној нези и није се изборио – рекао је за “Блиц” његов колега, доктор из црвене зоне, Слободан Клашња.

Како доктор наводи, Марка су сви волели “200 посто”, никоме се никада није замерио и сигуран је да за њега сви имају само речи хвале.

Не говорим ово што је он био уједно и мој пријатељ и што је преминуо, али стварно је био изузетан човек. Сви много жалимо за њим – рекао је доктор Клашња.

Његове колеге из болнице објавиле су умрлицу са пропратним текстом у част хероја Марка Бјелице.

Била је привиледија познавати те и радити са тобом. Био си светао пример колегијалности и пријатељства. Твоја пожртвованост, хуманост и посвећеност струци и пацијентима заувек ће нам давати снагу да истрајемо на свом путу – наведено је у умрлици где је потписан комплетан колектив болнице.

Како је још написано у поздрави Марку Бјелици, у његов вечни спомен у КБЦ “Бежанијска коса” биће основан фонд за едукацију медицинских сестара и техничара.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

loading...