Србија

Упозорење! „БЕЗБЕДНОСТ СРБИЈЕ ЈЕ УГРОЖЕНА“: МУП хитно да достави извештаје о прислушкивању Вучића

Фото: Јутјуб

ОДБОР за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије усвојио је данас предлог чланова тог одбора да МУП у што хитнијем року достави извештај о прислушкивању председника Републике Александра Вучића.

Посланик Српске напредне странке Угљеша Мрдић рекао је на седници да чланови одбора не треба да се о прислушкивању председника информишу из медија и затражио је од МУП-а да достави све релеватне информације о томе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мрдић је казао да би могао да се формира Анкетни одбор или Комисија која би, како каже, утврдила ко је прислушкивао председника, његову породицу и сараднике, по чијем налогу, ко је све умешан, ко је доставио председнику информације о прислушкивању, ко је био у току, а није ништа предузео и слично.

Он је напоменуо да је прислушкивањем председника Републике угрожена и безбедност Србије.

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић подржао је иницијативу страначког колеге Мрдића и истакао да је тема од изузетног интереса за јавност.

– Прислушкивање је напад на институцију председника, а самим тим и на државу. Интерес грађана је да знају ко су налогодавци и ко је подстицао прислушкивање – рекао је Филиповић и додао да су чланови тог одбора свакако у обавези да чувају тајност података.

Председник Одбора Александар Марковић рекао је да је сагласан да постоји потреба да се у што краћем року цлцанови одбора упознају са свим релеватним информацијама и да треба упутити иницијативу за организацију састанка на којем би МУП поднео извештај узимајући у обзир и да постоје у судски поступци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг