Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Од првог фебруара почињу да…

Од 1. фебруара званично почињу са радом инсталиране камере, радар на Златиборском путу и мониторинг центар за безбедност саобраћаја – саопштила је данас Информативна служба Града Ужица.

Набавка опреме за контролу безбедности саобраћаја, видео надзор и детекцију прекршаја коју је спровео Град Ужице подразумевала је набавку 25 камера и једног радара, као и неопходне пратеће опреме за Мониторинг центар, која се налази у Полицијској управи Ужице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Град Ужице је власник опреме, а МУП Републике Србије- полицијска управа Ужице њен корисник. Након спроведених процедура и усаглашавања са Министарством унутрашњих послова, стигла је сагласност Министарства, чиме је омогућено да извођач радова у потпуности изврши опремање, како приступних места за камере и радар, тако и мониторинг центра. Тиме су створени услови за коришћење опреме.

– Подсећамо да успостављени систем већи део својих операција обавља аутоматски, без присуства полицијског службеника у самом мониторинг центру. Неке од функција су: аутоматско препознавање прекршаја, као што је примера ради, пролазак кроз црвено светло на семафору, преко регистарских таблица.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују све саобраћајне прописе како бисмо унапредили ниво безбедности – стоји у саопштењу.

Радар који контролише брзину кретања постављен је на излазу из Ужица, на магистралном путу Ужице-Бела Земља (Златиборском путу), где је максимална дозвољена брзина кретања 50 км/х. Радар контролише брзину у оба правца, и из Ужица и према Ужицу.

Извор: Курир.рс/ З. Ш.