Регион

ВЕДРАНА РУДАН ПОСЛАЛА МОЋНУ ПОРУКУ ЗЛОСТАВЉАНИМ ЖЕНАМА: Постаните Милена Радуловић!

СРБИЈА, али и цео регион, данима су у шоку након што је позната глумица Милена Радуловић, заједно са још неколико девојака, оптужила власника школе глуме Мирослава Мику Алексића за сексуално злостављање.

Реаговала је и позната хрватска књижевница Ведрана Рудан, која је објавиле текст под називом „Све ми нисмо Милена Радуловић“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преносимо њен текст са портала Рудан.инфо:

– У Србији открило да у Београду живи „угледни“ професор глуме Мирослав Мика Алексић који је, док ово пишем, оптужен за осам силовања. „Угледник“ је притворен, полиција моли да се јаве и жртве које још шуте. Србија је на ногама. „Господин“ ће, ако му се докаже кривица, одлежати између пет и петнаест година.

– У Хрватској би такав један, кад би га се открило и доказала му се кривица одлежао између нула и нула година. Жене које би га пријавиле морале би ставити под хипотеку родитељску кућу да би тако платите одштету због увреде и клевете. У Хрватској угледни професори, лијечници и остали моћници не силују. Кад их нека од жена и оптужи за тако нешто јако се брзо покаже да је жена „к****“ и да је на кољенима молила професора, доктора и све остале… Образовани људи овде знају да је највећи хрватски књижевник свих времена Мирослав Крлежа рекао како је читао да „жене за време силовања доживе најснажнији оргазам“.

– Зато силоване Хрватице, за разлику од Српкиња, шуте. Не шуте? И оне су се ових дана јавиле? Јесу, али како. Ја сам силована, и ја сам силована, и ја сам силована, и ја, и ја, и ја, и јааааааааааааа… А онда се јавила некаква деканица која упућује апел силованима које се још нису јавиле, јавите се, силоване, „анонимност вам је загарантована“.

– О чем се овде ради? Што силовање чини жени зна свака од нас јер је свака од нас била силована. Једна у школи глуме, друга у грму, трећа на шефовом радном столу, милијуни осталих дома. Није нека фора признати да си била силована, ј***ш то, реци, цуро, КО те силовао. Реци, цуро, како се свиња зове. Е ту су Хрватице јако суздржане. Њих је силовао Непознат Неко.

– Је ли тугаљиво наклапање након силовања прави начин како се изборити за достојанство? Тако нећемо далеко стићи, драге моје. Ј***ш кукњаву. Цуре, изађите с именима злочинаца. „Загарантирана анонимност“ је само позив силоватељима…

– Да не мислите да вас не кужим испричат ћу вам ријечку причу. У нашем КБЦ-у ради хирург који је силовао докторицу, морала је напустити земљу. Медицинској сестри је за време визите у болесничкој соби „узнемиравао“, пријавила га је, чак је и добила интерни „спор“, данас ради у Немачкој….

…Име му се вукло по новинама и порталима, није изгубио посао ни углед јер је „одличан хирург“. По мени, пресудило је то што живи у Хрватској. Наравно да такве приче из хрватског живота обесхрабрују, али једном морате кренути. Ви, ја више нисам у игри. Једино што ја могу, то и чиним, свакога дана унуци говорим истину о мушкарцима.

– Имена, цуре, изговорите имена злочинаца. Мислите да је српској глумици Милени Радуловић било лако прије него се одлучила изрећи оно што је одавно било познато?

Хрватице! Постаните Милена Радуловић! – написала је Ведрана Рудан.

Да подсетимо, Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана власнику школе глуме у Београду Мирославу Мики Алексићу (68) осумњиченом за силовања и сексуално узнемиравање.

Одлуком судије за претходни поступак притвор му је одређен да не би утицао на сведоке и оштећене, да не понови кривично дело, као и због узнемирења јавности, рекла је Тањугу портпаролка суда Татјана Тешић.

Милена Рдауловић саслушана је данас, док ће млада глумица Ива Илинчић, која је након Милене јавно иступила и оптужила Алексића за сексуално узнемиравање, бити саслушана сутра.

Извор: Новости