Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Похапшени локални моћници и блиски људи министра Владе Србије

Вулин испунио обећање: Више нема заштићених!

Како Ало ексклузивно сазнаје ухапшени моћници из Сурдулице су високо позиционирани чланови СПС-а, блиски министру без портфеља Новици Тончеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу ухапшенима се налазе: Мирјана Спасић, координатор пројекта и начелник Одељења за урбанизам опстине Сурдулица, Слађана Максимовић, начелник Опстинске управе Сурдулица и Данијела Стаменковић, начелник одељења за финансије.

Из МУП-а су саопштили да је полиција је ухапсила руководиоце у општини Сурдулица због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком, док се Спасић терети и да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Осумњичене се терете да су, приликом спровођења поступка јавних набавки за реконструкцију и рехабилитацију информационог центра за заштиту животне средине у заштићеном подручју Власина, супротно предвиђеним процедурама за јавне набавке изабрале неисправну понуду са највишом понуђеном ценом чиме су оштетиле буџет општине Сурдулица за 28.769 евра.

Такође, Спасићева се терети да је, као координатор пројекта, супротно Уговору омогућила да се објекат који је предмет пројекта користи у сврхе за које није предвиђен, чиме је на основу комерцијалне употребе објекта оштетила општину Сурдулица за 17.693 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и оне ће, уз кривичну пријаву, бити приведене надлежном тужилаштву.

Тако се наставља најављена борба против криминала и корупција која је интензивирана пошто је ресор МУП-а преузео министар Александар Вулин, а а како је раније истакнуто у Србији више неће заштићених.

Извор: Ало