Србија

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо Драган Маринковић!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Највеће тренерско признање добио је 2009. године када је одлуком Стручног савета КСС изабран за тренера године после успеха са јуниоркама Ковина које су постале првакиње Србије на турниру одржаном у Ковину

У суботу је у 61. години живота преминуо Драган Маринковић-Марета. Са животног и кошаркашког терена заувек је отишао човек који је, поред породици, цео свој живот посветио кошарци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После кошаркашке каријере, коју је окончао 1986. године, проведене у КК Смедерево, одлучио је да се посвети улози тренера. На Вишој кошаркашкој школи дипломирао је 2002. године са максималном оценом.

Као тренер радио је у КК Смедерево (све категорије), КК Железничар (Инђија), КК Ковин, КК Црнокоса (Косјерић), водио је јуниорке и млади тим ЖКК Ковин. Основао је и КК Семендриа кроз чију школу су прошли бројни дечаци и девојчице учећи прве кошаркашке кораке. Са пиониркама Семендрије 2007. године осваја пето место на првенству државе одржаном у Лесковцу. Године 1991. био је селектор селекције региона 5 Крагујевац. Од 2008. године је председника тренерске организације Региона Централна Србија.

Највеће тренерско признање добио је 2009. године када је одлуком Стручног савета КСС изабран за тренера године после успеха са јуниоркама Ковина које су постале првакиње Србије на турниру одржаном у Ковину.

Смрт га је затекла на новом почетку. Иако већ болестан, преузима најмлађе селекције новооснованог КК Металац.

Као тренер радио је са бројним познатим и признатим садашњим и бившим играчима, попут Саве Ђикановића, Вулета Авдаловића, Андрије Црногорца, Ратка Стевовића, Ивана Милошевића, Александра Петровића, Саше Михајловића, Ивана Глишовића, Александра Лекића, Марка Секулића, Николе Кнежевића, Дејана Муслија, Бранислава Ђекића, Немање Јарамаза, и зетовима Петром Ламбићем и Андрејом Милутиновићем…

Иза себе је оставио ћерке Бојану и Зорану, сина Бориса, као и унучад Луку, Јању и Алексеја. Љубав према кошарци пренео је на ћерку Зорану и унука Луку који је прве кошаркашке кораке начинио у КК Металац. Велику подршку и потпору у свом раду имао је од супруге Наде.

Сахрана Драгана Маринковића Марете обавиће се у понедељак у 10.30 на Новом гробљу у Смедереву.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс/Курир