Србија

ВЛАСНИК ФИРМЕ: Ко се вакцинише моментални отказ! ТАКВИ МИ НЕ ТРЕБАЈУ У КОМПАНИЈИ…

Фото: Pixabay.com

Не желим да за мене раде они који немају довољно интелигенције па приме непроверену вакцину, укратко је порука послодавца…

Управа предузећа “Кровови Ментруп” из Немачке објавила је на Фејсбуку саопштење да, ако се неко од запослених вакцинише – добија моментални отказ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту те фирме је писало да “ко допусти да му убризгају непоуздане вакцине, оспорене од бројних стручњака у свету, угрожава стабилност пословања предузећа”, преноси сајт насиусвету.цом.

“Ми сносимо одговорност за све запослене. То подразумева постојан промет, плате на време… Одбијамо експерименте с производним капацитетима свог предузећа зарад фармацеутске индустрије.

У том погледу обучавамо своје запослене и на то им скрећемо пажњу. Ми смо екипа која ради заједно. Сви имамо задатак да своје предузеће, породице и породице запослених, стабилно проведемо кроз ову привредну кризу. Ко то не разуме, мораће потражити посао негде другде. Хвала на пажњи”, писало је у тексту ове фирме.

После критика, власник предузећа је обрисао објаву.

“Мој став поводом претходне објаве – срдачно се захваљујем свима, и мислим то озбиљно. Живимо у времену кад се све прихвата некритички.

На старим и беспомоћним људима врши се вакцинација, и без стручног објашњења, притом, заправо, ни не знајући последице по човека. Прихвата се да министри преко стручних бранши просто одлуче да се морате вакцинисати или остајете без посла.

Имам најбоље запослене које послодавац може пожелети. Никоме од њих нисам ни забранио вакцинисање (што код свих не би ни било неопходно), нити га поставио као обавезу. То нећу чинити ни убудуће, јер то ионако није на мени. У петак смо то разјаснили са запосленима и образложили објављено саопштење”, написао је власник.

Додаје да “нико нема право да неком против сопствене воље ускраћује вакцинацију, а поготово да му је намеће”.

Према писању Шпигла, првобитна, обрисана објава шерована је за дан 3.000 пута, и имала 9.000 лајкова.

Сличан случај десио се и у Аустрији где је фирма, која се такође бави постављањем кровова, поставила оглас да тражи раднике уз захтев да они који су се вакцинисали против короне или планирају то да учине, да се не пријављују, али је и тај оглас обрисан, пренео је портал Хојте.

Извор: Танјуг