Србија

ВОДИТЕЉКА ЈОВАНА ЈАКИЋ ДАЛА ИЗЈАВУ У ПОЛИЦИЈИ: Девојчице су морале да се…

ВОДИТЕЉКА Телевизије Хепи Јована Јакић дала је данас изјаву у полицији поводом блудних радњи којима је присуствовала као полазница часова глуме у школи преминулог Братислава Бате Миладиновића.

– Сад сам дала изјаву полицији како би цела та прича добила легитимитет. То је прича више генерација, није прича једне особе. Да, то су биле блудне радње. То је ишло под њихов систем рада који је био екстремно строг и онолико доброг колико је неко изнео из те школе, толико је тога било и лошег. Нису сви полазници жртве, било је доста деце која су по разним критеријумима била поштеђена тог лошег дела – рекла је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испричала је да су ученице старије групе морале да се „пресавију“. Јована је пренела искуство Маријане Ђорђевић Обрадовић, која је затворила Батину школу и натерала га да се одсели из Београда.

– Када је она дошла на ред да се пресавије и чита док он иза ње ради блудне радње, она је излетела и рекла родитељима. Они су направили читав састанак, хаварију, та школа је затворена. До тада је то била редовна пракса! – изјавила је она.

Да подсетимо, редитељ Братислав Бата Миладиновић основао је школу глуме 1949. године. Био је драмски педагог и професор глуме, док су генерације глумаца овде стекле су своја прва знања.

Међу њима су Неда Арнерић, Ружица Сокић, Рената Улмански, Стојан Дечермић, Милутин Бутковић, Светислав Гонцић.

Извор: Курир.рс