Србија

ВОДИТЕЉКА КОЈА ЈЕ БИЛА У МИКИНОЈ ШКОЛИ ОТКРИЛА НОВОГ МАНИЈАКА: Задригли, распојасани клошар је покушао да ме силује

Глумица Милена Радуловић смогла је снагу и испричала у потресној исповести да ју је професор глуме Мирослав Мика Алексић силовао када је имала 17 година.

Међу онима који су се огласили је и водитељка Зорана Минчић, која је похађала Микину школу глуме, а која тврди да није доживела сексуално злостављање од њега, већ од његовог сарадника, режисера чије име није јавно изнела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Posted by Zorana Mincic on Среда, 10. април 2019.

 

„Ау, у шоку сам. Неких пет, шест година сам провела у његовој драмској групи у Радио Београду и некада је знало да буде баш тешко; било је суза, било је суочавања са сопственим слабостима, подсмеха… Али сам ја мазохистички истрајавала и веровала да тако јачам. Сваки пут кад све мирнија и сигурнија станем пред Мику, то је била нека моја победа, сазревање. Овако нешто није могло ни да ми падне на памет. Међутим, остала сам замишљена над његовим образложењем зашто, када је време дошло, није хтео да ме спрема за пријемни, а хтео је неке друге девојке које су, реално, имале мање глумачких изражајних средстава од мене. Наравно била сам ужасно досадна са тим: „Зашто, зашто, зашто ме не спремаш?“. Рекао ми је: „Ћеро, није то за тебе, тебе неко да пипне, а камоли проба нешто више што се у свету филма регуларно дешава (била сам клинка, нисам замишљала да је нормално), са својим карактером, ти си у стању да тог неког убијеш без размишљања и робијаш, или да уђеш у систем, постанеш глумица, али и алкохоличар или наркоман, ја у томе нећу да учествујем“, написала је и додала:

„Што је најлуђе, како нисам хтела да одустанем од пријемног, замолили смо старог породичног пријатеља, режисера XY, да ме мало чује, коригује… И тада ми се догодило то – покушао је да ме силује лик који је изгледао као распојасани задригли клошар Деда Мраз. Утекла сам женски, лукаво и лако, и најгоре је што нико у породици није веровао мени, већ угледном пријатељу. Но, тад су ми Микине речи стварно добиле нов контекст горке реалности и нисам никада изашла на пријемни… Не знам шта да мислим. Ово је све страшно“.

Извор: Курир