loading...
Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Набавка вакцина постаје немогућа мисија!

Данас смо имали тежак дан, када је набавка вакцина у питању. То постаје готово немогућа мисија – рекао је председник Србије Александар Вучић, после састанка са владиком шумадијским Јованом, у цркви посвећеној Светим великомученицима крагујевачким у Шумарицама.

Вучић каже да држава ради сва што може по том питању и да су и Брнабић и он имали низ разговора са произвођачима.

– Нама ће вакцина против корона вируса бити потребна наредних неколико година, пре него што се пронађе лек. Ми морамо и инфраструктурни део да завршимо, да направимо фабрику која код нас може да је производи. Научио сам да солидарност постоји, али сви брину најпре о себи „када дотерају цара до дувара“ – додао је он.

Подсетио је да „Фајзер“ свима смањио испоруку на пола, па тако и Србији и додао да се у Европи прекида имунизација у неким земљама управо због тога.

Поновио је да преко Пољске треба да стигне 800. 000 вакцина АстраЗенеке, као и да разговара се директно и са Џонсон и Џонсон компанијом и са Модерном, која би се очекивала на јесен када ће уследити други круг вакцинације, који је веома значајан, јер ће и тада то бити спас за наставак живота.

 

Извор: direktno.rs

loading...