Србија

ВУЧИЋ УПОЗОРИО: Харадинај опасан човек,“велика Албанија“ претња свима! ЕВО ШТА НАС ЧЕКА!

Харадинај је опасан човек, а „велика Албанија“ би била претња свима, каже председник Србије Александар Вучић.

Вучић је то рекао поводом изјаве Харадинаја о референдуму за уједињење КиМ с Албанијом, те истакао да ће Србија имати адекватан одговор на то.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање новинара да прокоментарише ту најаву Харадинаја, Вучић је рекао да на претње не треба узвраћати претњама.

„Мој одговор је – ви свој посао радите, шта хоћете, а ми ћемо имати добар и адекватан одговор, а грађани не треба да брину“, поручио је Вучић

Истиче да би волео да је чуо више рекација и из Вашингтонг, Брисела и других центара моћи у свету.

Како је рекао, не дај Боже да је неко са наше стране говорио о неким другим врстама уједињења на Балкану…не само да би нам увели санкције, каже, већ би нас скоро и бомбардовали.

Вучић је поручио да Србија није „плитак поток“ да свако може да је прескаче на тај начин.

Ипак, напомиње да је Харадинај опасан човек и озбиљан политичар који пледира да постане нови председник тзв. Косова и да би у случају да буде изабран уз подршку Аљбина Куртија, онда би имали и косовску владу и председника тзв. Косова који зе залажу за уједињење са Албанијом.

Вучић додаје да је то политичка чињеница и да зато није разумео одушевљење неких људи у Београду таквом констелацијом снага у Приштини.

„То прихватамо као политичку чињницу и на њу ћемо увек да реагујемо“, додао је Вучић.

Каже да су га и поред свега тога тужили на Косову како им прети када је рекао раније да ће бити изненађени реакцијом Србије ако буду кршили Вашингтонски споразум и тражили пријем у међународне организације.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг