loading...
Србија

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Др Кон саопштио одлуку о мерама

Фото: јутјуб

Актуелне мере остају на снази до даљег, саопштио је данас након седнице Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон.

Кон је новинарима пренео да се на седници расправљало о епидемиолошкој ситуацији и мерама, а као главна тема је сада и вакцинација, која ће бити у фокусу будућих састанака.

Епидемиолошка ситуација, истиче Кон, још увек се третира као неповољна.

„Састајаћемо се убудуће првенствено због вакцинације и праћења евентуалних проблема у тој области, како би помогли ако буде потребно“, истакао је они нагласио да је за целу Србију најважније да се што пре спроведе масовна имунизација.

Указао је да се оцецкују додатне количине вакцина како Спутњик В, тако и Фајзер-Бионтек, а да постоје очекивања везана и за вакцину Астра Зенека.

Кон је, оцењујући информације о почетку масовне имунизације, рекао да су оне охрабрујуће.

На питање коју вакцину је могуће дати деци, Кон је рекао да, колико му је познато на основу података добијених од АЛИМС-а, да је кинеска вакцина за узраст од три године, док се Фајзерова не може давати за особе млађе од 16 година, а Спутњик је за старије од 18 година.

Доктор Предраг Кон истакао је да све мере остају на снази до даљег, да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна и несигурна, те да се у складу са тим и третира.

У Србији од данас почиње масовна вакцинација становништва, а први који ће примити вакцину биће просветни радници, припадници МУП-а и Војске Србије и представници медија.

Извор: Танјуг

loading...