Србија

АЦА БОСАНАЦ ПРОГОВОРИО У ПОЛИЦИЈИ: Кокеза ме повезао са Вељом Невољом

Фото: Јутјуб

Познати београдски угоститељ Александар Кајмаковић (46), звани Аца Босанац, у уторак је скоро три сата припадницима Управе криминалистичке полиције причао све што зна о криминалним активностима озлоглашеног Вељка Беливука (36), званог Веља Невоља, који је недавно ухапшен под сумњом да је организовао бројна убиства, трговину дрогом, рекетирања и разна друга кривична дела у оквиру криминалног клана који је предводио.

Кајмаковића су припадници УКП привели у уторак у локалу “Бутик 3”, у чије је пословање умешан. Причао је и о својим пословним односима са Вељом Невољом, до којих је, како Кајмаковић тврди, дошло преко вишегодишњег познанства са Славишом Кокезом, председником Фудбалског савеза Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кокеза ме звао због обезбеђења локала

Како “Блиц” сазнаје од добро обавештених извора, Кајмаковић је припадницима УКП испричао да је сувласник, директор и менаџер неколико угоститељских локала у Београду: “Три шешира” и “Златног бокала” у Скадарлији, “Касине” на Теразијама, “Темперамента” и “Лафајета” у Бетон хали, те “Бутика 1, 2 и 3” на различитим атрактивним локацијама.

Посао се компликује отприлике 2016. године, када га је, наводно, Кокеза више пута контактирао и убеђивао да обезбеђење “Касине” преузму навијачи ФК Партизан.

– Рекао ми је да имају најбоље обезбеђење, да могу да спрече да долазе криминалци и да неће бити проблема ни са навијачима – преноси извор “Блица” речи Кајмаковића.

Извор: Блиц