Србија

АЛБАНЦИ У ШОКУ! Велика Албанија? ЕУ ИМ ДАЛА ЈАСАН ОДГОВОР!

Брисел — Порптпарол ЕУ Петер Стано поновио је да ЕУ очекује да ће се нове власти у Приштини „конструктивно ангажовати“ на наставку дијалога са Београдом уз помоћ ЕУ.

Он није желео да коментарише идеју о уједињењу тзв. Косова и Албаније, преноси приштинска Економија онлајн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стано је нагласио да ЕУ очекује да сви у региону наставе да граде конструктивне односе и сарађују, као и да се фокусирају на програм реформи, како би напредовали у европским интеграцијама.

„Немамо коментар. Генерално, политички лидери у региону треба да дају пример у промовисању климе узајамног поверења, негујући добросуседске односе и регионалну сарадњу, принципе и вредности које ЕУ представља“, додао је он.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, Стано је нагласио да ЕУ о томе има врло јасан став.

„ЕУ је била врло јасна у заједничкој изјави коју су у понедељак дали Борељ и комесар Вархељи, да се радујемо формирању нове владе, а између осталог такође очекујемо да ће се нове власти у Приштини конструктивно ангажовати на наставку дијалога уз помоцХ ЕУ“, рекао је Стано.

Идеју о референдуму и уједињењу са Албанијом помињао је кандидат за премијера Аљбин Курти, као и кандидат за председника Рамуш Харадинај који је кампању Алијансе за будућност Косова базирао на тој замисли, подсећа Косово онлајн.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг