Србија

Амерички командант шокирао свет! ПУТИН ЈЕ ВЕОМА ОПАСАН, НАДИГРАО НАС ЈЕ! Тврди да ће Русија…

Пензионисани адмирал Вилијам Мекревен тврди да је руски председник Владимир Путин надиграо Америку и да је Русија највећа спољна безбедносна претња током недавне расправе о изазовима са којима се суочава нова администрација Бајдена.

-Често ме питају где мислим да је највећа спољна безбедносна претња и увек указујем на Русију – рекао је Мекревен, бивши командант специјалних операција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је признао да Русија није суперсила која је некада била, нагласио је да их је „Путин надиграо“.

– Одиграо је сјајну утакмицу, боље од свих на светској сцени – рекао је Мекревен за руског председника. Указујући на руске акције на Криму, у Украјини, Сирији, па чак и у САД-у које су биле штетне за америчке интересе, додао је: „Путин је веома опасна особа“.

Кина се често сматра највећом претњом за САД, а током Трампове администрације огроман нагласак је стављен на супротстављање Кини док је мање пажње посвећено Русији. Без обзира на то, Русија је велики ривал, која је наведена као водећа претња уз Кину у Националној одбрамбеној стратегији за 2018. годину.

– Морамо да пронађемо подручја у којима можемо да се удружимо са Русима – рекао је Мекревен и додао: „Али да се не заваравамо, мислим да морамо да заузмемо чврст став у односу на Русију … Морамо да Путину то ставимо до знања, постоје линије које једноставно не би смели да пређу“.

Мекревен је похвалио први телефонски разговор председника Џоа Бајдена са Путином, где је амерички председник, према саопштењу Беле куће, „јасно ставио до знања да ће Сједињене Државе чврсто деловати у одбрани својих националних интереса као одговор на акције Русије које наносе штету Америци или њеним савезницима.“

 

Извор: Информер.рс