Србија

АНА БРНАБИЋ НА ВАНРЕДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О ВЕЉИ НЕВОЉИ: Имамо нове информације, ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ!

Фото: Јутјуб

Премијерка Ана Брнабић пренела је данас да у случају криминалне групе чији је вођа Вељко Беливук, постоје нови докази, да се истрага наставља и најавила да се могу очекивати изненађења у будућности.

Брнабић је, упитана да ли располаже новим информацијама, да ли су прикупљени нови докази, одговорила потврдно, али и додала да о њима не може да говори у овом тренутку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Истрага се наставља, можете очекивати изненађења у будућности“, рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара на ванредној прес конференцији.

На констатацију да је истрага против те мафијашке организације почела након што је председник Александар Вучић на колегијуму БИА рекао да се похапсе сви који мисле да имају право да убијају и питање да ли је то јавно признање да безбедносни органи не раде по закону, већ чекају политички налог, Брнабић је казала да је очигледно да је у целом процесу неко ко је радио за државу, радио и за мафију.

„Имамо рат против мафије, која је имала неког у државним структурама у МУП-у и можда другим безбедносним структурама. Нема шта боље него да дође председник и каже – ‘људи, да се разумемо, ко не ради свој посао биће оштро санкционисан. Не може мафија бити јача од државе’. Од тада почиње истрага против свих људи без обзира где раде, на којој су функцији и да ли припадају некој странци“, објаснила је она.

Нагласила је да је, када су постојала прва сазнања, председник објавио свеопшти рат против мафије и добио аплауз од стране БИА, који су спремно прихватили ту борбу.

„Видели смо након неколико месеци обавештајног рада резултат до којег се дошло да је пао клан који је јачи, озбиљнији и опаснији, од тада Земунског клана“, тврди Брнабић.

Казала је и да је поносна да није, као раније, дошло до акције када је неко са врха државе убијен, већ да се превентивно деловало.

Извор: Курир.рс