Србија

БИВШЕМ НАЧЕЛНИКУ УКП ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Милачић остаје иза решетака да не би утицао на сведоке и поновио дело!

Судија за претходни поступак Вишег суда, након саслушања Илије Милачића, бившег шефа УКП, који се терети да је одавао службене тајне, одредио му је притвор до 30 дана.

-Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је дана 14. фебруара 2021. године, након саслушања осумњиченог И.М донео решење којим је према И.М одредио притвор до 30 дана, због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и због особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело – наводи се у саопштењу Вишег суда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Против наведеног решења осумњичени и његов бранилац имају право жалбе у року од три дана од пријема решења кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, саопштио је суд.

– Осумњиченом се ставља на терет извршење кривичног дела из члана 98 став 4 у вези са ставом 1 Закона о тајности података – саопштио је суд.

Да подсетимо, како је Курир већ писао, Милачић се сумњичи да је одавао службене тајне једном бизнисмену који је близак са високим полицијским структурама.

Извор: Курир.рс