Србија

БРНАБИЋ: У Србију стиже и четврта вакцина, а што се тиче попуштања мера рећи ћу вам само ово

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да се очекује да у наредне две недеље Србија добије вакцину против корона вируса четвртог произвођача.

„Имамо данас прелепе вести за градјане, чекамо посебну потвду о новом контингенту вакцина“, рекла је Брнабић на РТС и навела да ће о томе сутра или прекосутра говорити председник Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је рекла да су за додатни контингент вакцине четвртог производјача добијене прелиминарне потврде.

„Преговарамо сваки дан. Имамо добре вести“, каже Брнабић и наводи да је Србија медју првих пет земаља у свету која има највише испоручених вакцина по глави становника.

Навела је да је Србија до сада добила око 1,17 милиона вакцина, а да се очекују додатне количине до краја фебруара.

Брнабић каже да се скоро милион градјана пријавило за вакцинацију, да следећег уторка креће масовна ревакцинација и отварање нових пунктова за вакцинацију.

„Апослутно ће бити вакцина. Свако ко буде желео да се вакцинише биће вакцина за све“, рекла је Брнабић и навела да се у свету води дипломатско-политички рат за вакцине.

Она је рекла да за сада нема попуштања мера за спречавање ширењка корона вируса.

Премијерка је изјавила да се Србија, када је реч о пандемији корона вируса, држи феноменално и “да живимо на корак од нормалности, јер имамо стабилну ситуацију“.

Она је за РТС рекла да се у Србији, у време када су друге земље у свету и окружењу у локдауну и имају полицијски час, простесте, живи у нормалном окружењу.

„Морамо да имамо једноцифрен проценат заражених у односу на број тестираних. Када погледате остатак света и Европу видите да живе најдаље од нормалности и нико од странаца не може да верује да ми овако живимо. Разумем људе сто хоће да продужимо рад кафића на 22, али ми се феноменално држимо. Молим се да се то тако настави да се не опустимо“, рекла је Брнабић.

Она је додала да ће се о ублажавању мера разговарати када се проценат новооболелих спусти на једноцифрен број, наводећи да је добро што тренутно стагнира.

Извор: Танјуг