Србија

ЦЕЛА СРБИЈА БРУЈИ О ЛАПСУСУ ВОДИТЕЉКЕ: Избламирала се за медљау, а сад је испливало и ово

Фото: Твитер принтскрин

Бојана Ристивојевић, водитељка Јутарњег програма ТВ Прва, коју сви памте по ријалитију „Парови“ веома је самоуверена, па је уз осмех говорила о свим гафовима које је правила током каријере. Памте је по једном гафу када је интервјуисала патријарха Иринеја.

Када је дала отказ у Паровима, сви су се запрепастили, па је њен нови ангажман на телевизији Прва шокирао многе. Како је тај програм претходно водила Јована Јоксимовић, неки су пожурили да их пореде и сматрали Бојану Јованином наследницом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Искрено нисам превише компарација чула на тај рачун, вероватно због тога што људи обично и критику не кажу у лице, него иза леђа. Ја нисам неко ко се упоређује с другим људима, нити сам дошла на ово место као нечија замена. Мени је једноставно након што је телевизија прекинула сарадњу са Јованом Јоксимовић, након месец дана ми је понуђено да радим Јутро. Тако да ја никада нисам имала тај осећај да њу наслеђујем на том месту и да треба да је опонашам или да достигнем неки да кажем њен успех. Ја имам свој пут који је другачији од тог њеног пута па ћемо видети чији пут буде бољи, ко ће освојити већу наклоност гледалаца”, изјавила је Бојана за МОНДО емисију Вирал.

У програму који иде уживо, неизбежно се дешавају и лапсуси. Омашку “светлости” уместо “светости” приликом сахране патријарха Иринеја, неки су замерили водитељки. С обзиром на то да је велика верница и да има свог духовног брата, Бојани је било битно да није никога увредила.

“Лапсус који ми се десио, ја нисам доживела као нешто трагично, причала сам о томе већ безброј пута, некако да нисам радила тај дан, не бих ни погрешила. Ја мог духовног брата Лонгина често ословљавам са светлости Овчара и Каблара. И када се десио тај лапсус ја сам наравно звала њега да му се пожалим, и ја сам рекла: ‘јао, куку шта сам рекла’и препричала сам целу ту ситуацију, он је рекао да ко ради тај и греши. А након тога је рекао: ‘можда си погрешила због тога што мене ословљаваш са светлости’. Он то није ни узео као неку велику грешку, нити је било ко од свештенства сад томе придао неки значај. Верујем да већина људи и не зна приватно како се каже, како се обраћа и владики и патријарху и духовнику, оцу, свештенику. Након тога он ми је рекао ‘можда си погрешила због тога што мене ословљаваш тако и можда се деси шта ако ја за 30 година будем патријарх’. Каже да ништа није случајно”, објаснила је Бојана водитељки емисије Вирал, Марији Атанасковић.

Без обзира на све, Бојана остаје једно од најомиљенијих ТВ лица, а од овог лапсуса је на крају настала занимљива анегдота:

“Онда сам ја рекла да уколико се то деси за 30 година, ја од њега захтевам да током читања Божићне посланице изнесе целу ову причу и да каже јавно да ми је дозвољено да му се обраћам заувек са светлости, а не светости”, рекла нам је водитељка кроз осмех који и иначе не скида са лица.

Бојана је пре садашњег ангажмана водила најзахтевнији телевизијски формат, ријалити схоw. Док се у другим земљама то сматра успехом и доказом водитељског умећа, у Србији није тако. Водитељи ријалитија овде добију етикету и људи сматрају да после тога не могу да раде ниједан озбиљнији формат.

“Претпостављам да је било таквих коментара и да су још увек присутни, сигурно ће ме и током каријере у великој мери и пратити то, сигурно ће се некад наћи неко ко ће рећи: ‘е, она је водила ријалити’. За мене то није ништа сад специјално важно, мислим да сам се потрудила да из тога свега извучем најбоље, ја опет верујем да нисам била компормитована, иако сам радила то, нисам направила никакав скандал, нити се о мени писало нити сам се обрукала. Ово што сад радим је оно што желим и трудићу се да дам свој максимум, па ћемо видети за неко време шта ће гледаоци рећи да ли ће памтити и даље ријалити или ће им оно што сад радим бити примарно”, закључила је Бојана за Вирал.

Извор: Курир.рс / Мондо