Свет

ЋЕРКА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА ИЗНЕЛА ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: „Имала сам седам година, отац ме угурао у шупу и напастовао“

Pixabay.com

Веза Мие Фаору и Вудија Алена расплала се након оптужби да је редитељ започео љубавну везу са усвојеном ћерком глумице Сун-Ји као и да злостављао Дилан, коју је усвојио са невенчаном супругом хоиливудском глумицом. Ален негира такве оптужбе, а нови документарац доноси детаље сексуалног насиља.

У питању је документарни филм “Аллен в. Фарроw“ чији су аутори Кирбy Дицк и Амy Зиеринг, који су се већ бавили сексуалним злостављањем па је зато и породица Мие Фаору прихватила да документарни- мини серијал од четири наставка сними управо са њима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У филму нема Вудија Алена, приказује се и чује са архивских материјала, његових мемоара и снимљених телефонских разговора које је водио са Миом пре скоро 30 година, када се злостављање дешавало.

Тешко је и веровати да би редитељ пристао да се појави у документарцу јер никада није признао да је злостављао ћерку.

У филму се појављују син Мие Фароу и Вудија Алена Ронан, породични пријатељи, истражитељи који су радили на случају, стручњаци… Документарац није само прича о злостављању у породици познатих људи већ је и канал за још једно упозорење да је јавност сумњала у Миу Фароу и њене тврдње. Документарни серијал доноси шокантне и експлицитне детаље о злостављању мале Дилан које је трајало до њене седме године, али и борбу њене мајке против апарата који је бранио Алена, пише „Вечерњи хр“.

„Када сам имала седам година, отац ме угурао у шупу наше куће на језеру и сексуално ме је напастовао. И раније се то догађао, од неприкладног дирања до гурања палца у уста“, рекла је ДИлан у документарцу. Снимци њеног сведочења са седам година су шокантни.

„Вуди, са њом нешто није у реду. Хода по кући држећи се за вагину. Спава са мном. Боји се тебе. Повредио си је. Љута сам на себе јер јој нисам помогла. Рекла ми је: “Мама, ниси ми помогла. Тата то није требало да ради, није смео да ме повреди?“, чује се у филму Миа како говори у једном телефонском разговору с Аленом.

“Где те дирао?”, пита Миа у филму Дилан која показује на ногу. „Ушли смо у подрум, а он је почео да ме дира“, рекла је Дилан па показала интимне делове тела у анализираном исказу који је оцењен као истинит.

Породица и 30 година касније трпи због тих догађаја, раздвојени су, а Мозес ког је Миа усвојила са Вудијем, стао је уз оца јавно нападајући Дилан да не говори истину и тврдећи да насиље није могло да се догоди.

Извор: Ј.М./zena.blic.rs