Регион

ЦРНОГОРЦИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! ЕУ пита: Где су наше паре?

Фото: Јутјуб

Европска комисија позвала је власти Црне Горе да провере и дају кредибилне одговоре на наводе о проневери средстава добијених од ЕУ.

Претходно је потпредседник владе Црне Горе, Дритан Абазовић, објавио да је откривена проневера више од милиона евра у вези са постављањем видео надзора на граничним прелазима, а да је реч о средствима добијеним од ЕУ за директну подршку буџету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Бриселу наводе да је ЕУ обезбедила та средства кроз Прогрограм буџетске подршке како би подржала ЦГ у унапређивању управљања својим границама.

Додаје се да су у питању бесповратна финасијска средства ”којима Црна Гора независно управља” као и да је ”држава у целости одговорна за управљање набавкама” у складу са законима.

”ЕУ не надгледа коришћење тих средстава, већ процењује напредак у спровођењу Акционог плана државе за унапређење безбедности на границама, према договореним мерилима. Буџетска подршка је довела до значајног напретка у сектору интегрисаног управљања границама”, закључује се у саопштењу Комисије.

Абазовић је у својој објави о проневери новца навео да су гранични прелази ЦГ годину и по дана били без видео надзора, а да је контрола надзора граница дата фирми која није из ЦГ

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг