Србија

ДИЈАНА ПОМАГАЛА ВЕЉИ: Бивша државна секретарка уништавала доказе

После хапшења једне од најокрутнијих криминалних група истражитељи дошли до података да им је годинама логистичку подршку пружала бивша државна секретарка у МУП Србије

Истражитељи који и даље раде на разоткривању злочина, како се сумња, организоване криминалне групе Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и Марка Миљковића, дошли су до нових информација о томе како је бивша државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић помагала да злодела не буду откривена!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како извор Курира открива, бивша „прва дама полиције“ ухваћена је како пред одлазак из МУП уништава доказе, односно дискове и хард-дискове на којима су наводно прислушкивани разговори које је прикупљала. Наш саговорник, упознат са случајем, каже да је Хркаловићева дискове с прислушкиваним разговорима добила у џаковима, а да су их потом њени људи од поверења уништавали бушилицом!

– Осим што се сумња да је директно учествовала у једној од највећих афера, а то је прислушкивање председника Србије Александра Вучића, сумња се и да је бивша државна секретарка за клан Веље Невоље прислушкивала његове конкуренте, али и да је, злоупотребљавајући ресурсе полиције, прикупљала и друге информације о људима с којима је Беливукова криминална група планирала да се обрачуна. Прислушкивани разговори били су на више десетина дискова, које је она бушилицом уништила – открива извор Курира.

После хапшења криминалне групе која се сумњичи за отмице, бруталне ликвидације, држање оружја и трговину дрогом, како додаје, истрага се наставља. Сумња се да је Дијана, осим Беливуку, помагала и Дарку Елезу, с којим је, претпоставља се, и Невољина екипа блиско сарађивала.

Извор: Курир