Свет

Донели су одлуку! ДО ЈУЛА ВАКЦИНАЦИЈА СВИХ ПУНОЛЕТНИХ ОСОБА!

Велика Британија ће понудити могућност вакцинације свих пунолетним грађанима

Свим пунолетним особама у Великој Британији биће понуђена вакцина против ковида до 31. јула, рекао је премијер Борис Џонсон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више од 17 милиона људи је добило бар једну дозу вакцине, откако је почела вакцинациона кампања почетком децембра, пренео је ББЦ.

Џонсон сада каже да жели план према којем би се ишло брже и даље.

Масовна вакцинација довела до пада хоспитализованих пацијената

Он је рекао да би понуђивањем вакцина целом становништву до јула било омогућено да буду заштићени што пре је могуће, а истовремено би значило олакшавање мера широм Велике Британије.

Шеф Национане здравствене службе Симон Стивенс је рекао да постоје „ране назнаке“ да је масовна вакцинација довела до пада хоспитализованих пацијената.

Премијер Велике Британије треба да одржи састанак са члановима владе о томе како ће се ублажавати мере, пре него што направи „коначну мапу“ ублажавања мера у понедељак.

Претходни план владе је био да се понуди вакцина свим пунолетним грађанима до краја септембра, а према новом плану, до 15. априла, све особе старије преко 50 година, као и млађе особе са хроничним болестима, би требало да буду у могућности да приме вакцину.

Мало је вероватно да ће се рестриктивне мере ублажити пре 8. марта, када би, према очекивањима владе, деца требалод а се врате у школе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг