Србија

ДОНЕТА ОДЛУКА О НОВЧАНОЈ ПОМОЋИ! У овом случају следује вам 100.000 динара!

Градско веће Града Новог Сада донело је решење о додели новчане помоћи која ће бити уплаћена на текући рачун

Градско веће Града Новог Сада, на седници од 29. јануара 2021. године, донело је Решење о додели новчане помоћи породицама грађана са територије Града Новог Сада који су преминули од заразне болести ЦОВИД-19, изазване вирусом САРС-ЦОВ-2 и који су сахрањени на територији Града Новог Сада, у износу од 100.000 динара по преминулом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захтев за доделу новчане помоћи, члан породице преминулог или друго лице које је о свом трошку сахранило преминулог, подноси Градској управи за социјалну и дечију заштиту путем Писарнице Градске управе за опште послове, Нови Сад, Трг слободе бр. 1, или електронским путем на адресу [email protected]

Уз захтев корисник прилаже:

– фотокопију очитане личне карте, односно расељеничке легитимације,

– извод из матичне књиге умрлих за преминулог члана породице,

– фотокопију картице текућег рачуна корисника у пословној банци,

– доказ да је корисник о свом трошку сахранио преминуло лице: рачун погребних трошкова издат на име корисника.

Градска управа службеним путем прибавља:

Градска управа службеним путем прибавља:

– доказ да је лице преминуло од заразне болести КОВИД-19, изазване вирусом САРС-ЦОВ-2, од Градске управе за опште послове, Сектора за лична стања грађана,

– списак лица сахрањених на територији Града Новог Сада, од ЈКП „Лисје“ Нови Сад, односно другог правног лица које је извршило сахрањивање у насељеном месту на територији Града Новог Сада.

Новчана помоћ у складу са овим решењем биће уплатићена на текући рачун корисника, на основу акта Градске управе.

Имајући у виду да је доношењем овог решења престало да важи Решење Градског већа Града Новог Сада, број 593/2020-II од 30. априла 2020. године, као и да ће се поступци за доделу новчане помоћи који су започети по одредбама раније важећег решења, окончати у складу са одредбама овог решења, потребно је да сви корисници којима помоћ није исплаћена у претходном периоду поднесу захтев са документацијом прописаном овим решењем.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Телеграф