Србија

ДР МАСЕРАТИ ТВРДИ ДА ПОСТОЈИ ЛЕК ПРОТИВ КОРОНЕ: Од њега вирус бежи као „враг од тамјана“ (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Професор на Медицинском факултету у Београду Горан Белојевић који је јавности познатији као др Масерати не престаје да из гостовања у гостовање шири своје теорије о томе како не може да се зарази короном, јер га штити „један лек“. Ипак, његове теорије, сасвим парадоксално демантује ни мање ни више него он сам и то једним снимком.

О чему се заправо ради?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није на одмет, пре свега подсестити на тврдње овог доктора. Његова омиљена теза је да постоји „један лек“ који је свима на дохват руке и који „проверено“ штити од короне. У питању је – пробиотик, по чему ће га поједини медији назвати.

– Ја тврдим већ шест месеци да се ова пандемија може зауставити само пробиотицима. Нећу да кажем да сам једини у свету, али једна врло мала група научника о томе говори. Једноставно, постоји ембарго на причу о томе, али ја се ње упорно држим – истакао је Белојевић.

Пробиотици постижу баланс у организму, због чега, како каже, и указује на њих, а успут оптужује фармакоиндустрију да од пандемије прави бизнис.

Кад вирус бежи као „враг од тамјана“

– Постоје бактерије у нашим цревима, то је једна незамислива армија од које вирус бежи као враг од тамјана. У кефиру су млечнокиселинске бактерије које се размножавају у нашим цревима и праве баланс. Баланс је најважнији у имуном одговору. Не сме бити мали, али не сме бити ни велики одговор, што се дешава сад. Превелики одговор убија људе – додао је Белојевић.

Он се у томе није зауставио, већ је своју теорију мало и надоградио – сопственим примером. Наиме, како тврди др Масерати, он лично не може да оболи од корона вирсуа, јер је управо под пробиотском терапијом.

Па зашто му ипак мало не верујемо?

На друштвеној мрежи Твитер освануо је снимак др Белојевића из једног од многобројних његових гостовања на телевизијама на којем носи, како маску са високим степеном заштитте, тако и визир како би се потпуно заштитио.

У коментарима на снимак многи су шаљиво коментарисали да је доктор спреман за све „бојне отрове“.

– Проф др Белојевић сматра да је једина сигурна заштита против короне пробиотска заштита и да је он 100% заштићен. Притом, забарикадирао се са маскама и визирима као да се спрема за АБХ рат – стојиу коментарима.

На концу свега, ми имамо једно питање за доктора: Ако су пробиотици лек против короне, а вас иста не може да нападне јер сте имунолошки спремни, како то да вам поред овкве заштитне маске чак и визир треба?

Извор: Блиц