Србија

ДРЖАВА ИМ ДАЛА ПОЛИЦИЈСКЕ ЗНАЧКЕ, ПРАТЊУ ПА ИХ ПУСТИЛА НИЗ ВОДУ?! ВЕЉА УРЛАО: А био сам вам добар кад сам закопавао оружје у Јајинцима!

Вељко Беливук звани Веља Невоља, вођа навијачке групе Партизана „Принципи“, кога је српска полиција означила као члана кавачког криминалног клана, ухапшен је јуче рано ујутру.

Осим Беливука, ухапшен је и његов најближи сарадник Марко Миљковић – Маре и још 15 особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Данас је ухапшено 17 припадника организоване криминалне групе коју основано сумњичимо за убиства, изнуде, отмице, диловање дроге“, рекао је на конференцији за новинаре министар полиције Александар Вулин и додао да су на челу ове групе били Вељко Беливук и његов сарадник Марко Миљковић.

Начелник Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Нинослав Цмолић казао је да је ова група одговорна за серију најмонструознијих злочина па можда и у последњих неколико десетина година.

„Све време се крила иза навијачке групе Партизан, напомињем да то нису никакви навијачи већ озбиљни криминалци и ми ћемо доказати појединачну улогу сваког од њих“, рекао Цмолић.

О хапшењу се огласио и тужилац за организовани криминал Маладен Ненадић који је казао да је акција изведена након вишемесечног рада тужилаштва, полиције и Безбедносно-информативне агенције (БИА).

Осим стадиона Партизана, полиција је опколила и неколико сати држала под блокадом и стадион Црвене Звезде, али није познато да ли је неко и тамо ухапшен.

Веља Невоља с лисицама је доведен на стадион Партизана:

Полиција је претходно блокирала прилаз бункеру који је Веља Невоља направио на стадиону Партизана.

Након тога су дошли ватрогасци и почели да разваљују врата од овог складишта.

Беливук је вођа криминално-навијачке групе која је раније постојала под називом „Јањичари” и водио ју је криминалац Александар Станковић звани Сале Мутави све док није убијен 2016. године.

Српска полиција означила је Беливука као припадника кавачког клана.

Телеграф преноси да је на стадиону у Хумској отворен и “штек” навијача Партизана, а припадници полиције уклонили су транспарент који су Гробари истакли на јужној трибини стадиона.

Полиција је извела приведеног мушкарца из просторија клуба и одвезла га у марици, преноси Танјугов репортер.

Подсетимо, Беливука сумњиче да је вођа криминалне групе, која се терети за најтежа кривична дела – убиства, отмице, изнуде…

Дуго већ постоје информације да је Беливукова група повезана са “Кавачким кланом” из Котора, а недавно су Беливук и Милковић били у посети вођи Кавчана, Радоју Звицеру, након чега је привођен од стране црногорске полиције на информативни разговор.

Такође, власти Црне Горе су објавиле да је спречен атентат на Беливука на аеродрому у Тивту, који је требало да изведу припадници супротног “Шкаљарског клана”.

Како пише Директно, држава је од навијача, у овом случају Веље Невоље и Марка Миљковића направила криминалце, који су угрозили власт и државу, па су пуштени низ воду и завршили с лисицама.

Држава је “навијачима” дала полицијске значке, полицијску пратњу, службена возила…

Конкретно, Вељко Беливук је имао три “шкоде” у власништву државе и пратњу, тако да су Вулинова оправдања и изјаве потпуно у супротности са оним што је држава омогућила људима који су сада завршили иза решетака.

Како се причало по граду, Беливук је служио за такозване прљаве послове, а и не тако давно, приликом хапшења урлао је уз речи: “Био сам вам добар кад сам закопавао оружје у Јајинцима”.

Извор: Tamara Gočmanac