Регион Србија

ГЕНЕРАЛ ДИКИЋ ОТКРИО СВЕ О ЛАЖНОЈ АФЕРИ “ДРЖАВНИ УДАР” Нудили су ми 50.000Е да за све оптужим Србе! Претили су ми породици!

Црногорско тужилаштво нудило ми је новац да оптужим Београд за наводни државни удар у Црној Гори. Мојој ћерки је на улици пришао непознати мушкарац с леђа, почупао је за косу и претио да морам да сарађујем с црногорским тужилаштвом

Бивши командант Жандармерије генерал Братислав Дикић тврди да су му црногорски тужиоци нудили 50.000 евра да оптужи Србију за наводни државни удар у Црној Гори, а да су му ћерку физички напали на улици не би ли га сломили и “натерали на издају”!

Дикић, који је провео скоро четири и по године у затвору у Црној Гори и на крају је ослобођен услед недостатка доказа, каже да је трпео најстрашнију тортуру Специјалног државног тужилаштва.

Претили породици

Према његовим речима, нудили су му паре да лажно оптужи Србе Србију, а када је то одбио, физички су му напали ћерку на улици!

– Нудили су ми одмах 50.000 евра које ће исплатити мојој породици у Србији, а рекли су да ће ми дати још ако је потребно. Нисам прихватио новац. Онда су почеле претње… Говорили су да моја породица није безбедна у Србији. Мојој ћерки је непознати мушкарац пришао на улици с леђа, почупао је за косу и претио да морам да сарађујем с црногорским тужилаштвом. Када би ми породица долазила у посету у Црну Гору, говорили су им да се пазе јер “Морача има много кривина”… – испричао је Дикић на ТВ Хепи, истичући да је црногорски тужилац Миливоје Катнић пред њим викао да ће све Србе протерати из Црне Горе!?!

– Тај Катнић ми је рекао: “Ти браниш Србе овде. Али, све ћемо ми њих у аутобусе и протерати правац у Србију, као и сви други што су урадили!” – рекао је Дикић.

Генерал Дикић је одмах по повратку у Србију, 16. фебруара, дао ексклузивни интервју за наш лист у којем је описао тортуру коју је прошао.

– Од тренутка хапшења, 15. октобра 2016, био сам под сталним притиском и претњама да оптужим СПЦ, Србе у Црној Гори, тамошњу опозицију, неке руске држављане, министра Ненада Поповића и председника Србије Александра Вучића. Нисам хтео ни могао да пљунем на своју част, која ми је вреднија од живота, нити сам могао да оптужим без доказа мој народ. Како нису успели с уценама, према мени су се понашали све горе… – рекао је Дикић.

Опасна банда

Коментаришући све ове наводе, лидер ДФ Андрија Мандић каже да тужилац Катнић никада није ни покушао да демантује Дикићеве изјаве.

– Специјално тужилаштво у Црној Гори окупило је веома опасну банду која је била спремна и радила је најтежа кривична дела о којима говори и Дикић. Сигуран сам да ће време и промене које су се десиле довести до тога да се они суоче са правдом и законима – уверен је Мандић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс