Србија

ГЛАВНИ ВАЗДУХОПЛОВНИ ИНСПЕКТОР СРЈ ОТКРИО: Ево како нас трују из авиона (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Гост у емисији „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на тв „Хелмкаст“ био је Велибор Вукашиновић, некадашњи главни ваздухопловни инспектор СРЈ, генерални директор ЈАТ-а и војни пилот.

Вукашиновић у свом сведочењу о испуштању отровних супстанци из страних авиона изнад нашег неба између осталог каже:“Када је посада авиона АТР72 са капетаном Јовановићем и копилотом Милићевићем уочила немачки авион њима се учинило да је том авиону нешто отпало. Међутим, у разговору наше контроле летења са немачком контролом летења потврђено је да се поменути авион потпуно нормално приземљио, а да је то што је нашем капетану и копилоту деловало као део авиона, да се касније утврдило да су то заправо биле токсичне супстанце које су том приликом испуштене и то 20 километара јужно од Маљина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вукашиновић, као инсајдер, и сведок онога што се тада дешавало наставља своје шокантно сведочење:“Након овог инцидента један наш млади дипломата ми је рекао – шта ако амбасадор Цобел(немачки амбасадор из тог времена,напомена редакције)каже да то није истина? А ја сам њега питао „господине да ли ви радите у немачком или у нашем министарству спољних послова?“ После тога поменути дипломата је унапређен и добио је значајну функцију при нашем конзулату у Немачкој.

После истраживања које смо после овог инцидента спровели утврдили смо да је у кратком периоду извршено 740 оваквих прелета са избацивањем опасних супстанци изнад територије Србије!

О томе како је могуће да се овакви прелети и даље дешавају, шта су потписали Вук Драшковић и Борис Тадић, као и како се борити против наставка избацивања токсичних супстанци можете видети у овом несвакидашњем сведочењу.

Извор: helmcast