Србија

ГОЦА ОТКРИЛА: Шаулићи наплатили одштету за Шабанову смрт, ево колико новца су добили

Данас су се навршиле две године од погибије Шабана Шаулића у близини немачког града Билефелд. Од тада су се чланови његове породице, осим ћерке Илде, ретко појављивали у јавности, а још ређе су говорили о тој болној теми. Његова удовица Гордана Шаулић се и даље не оглашава, а како смо сазнали, с нестрпљењем чека када ће бити одређен датум за наставак суђења Алсину Левенту, који је изазвао судар у којем су погинуле две особе.

Такође, сазнајемо од људи из окружења породице, Гордана је решила и питање животног осигурања краља народне музике. Према њиховим наводима, Шабанова удовица је од аустријске осигуравајуће компаније прошле године добила близу 200.000 евра јер је Шабан код њих више од деценију уплаћивао новац за случај несреће или повреде. Од тих пара, каже један наш саговорник, Гордана је вратила део дуга који је настао јер је унапред узимала новац за Шаулићеве наступе, а реч је о суми од близу 250.000 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неким власницима дискотека она је уназад две године враћала паре у ратама, тако да је потраживање скоро у потпуности измирила. Остатак новца од добијеног животног осигурања Гордана је дала сину Михајлу за џип „мерцедес“.

Осим решених дуговања, Шабанова удовица не мора да брине ни за материјалну ситуацију јер јој је припала пензија коју је њен покојни супруг уплаћивао у Аустрији. Иако се раније спекулисало да је у питању свота од 2.000 евра месечно, према нашим сазнањима, реч је о знатној мањем износу – 850 евра. Иначе, убрзо након трагедије Гордана се иселила из куће у којој је живела на Дедињу.

Реч је о велелепној вили коју су њих двоје градили неколико година, с намером да у њој проведу мирнији део живота, када Шаулић престане да пева. С обзиром на то да им се та велика жеља није испунила, Гоца је одлучила да се пресели у стан у којем је породица пре тога боравила, а вилу изнајмљује једној амбасади за, наводно, 5.000 евра месечно.

Извори блиски породици покојне звезде кажу нам да Шабанова супруга нипошто није желела да сама живи у толикој кући, чије је одржавање папрено скупо, па је рентирањем решила тај проблем.

Корона одложила суђење

Левенту прети казна од четири године затвора

Шабан је погинуо при повратку са концерта у Билефелду на ауто-путу, у аутомобил у којем се налазио са својим кумом Слободаном Стојадиновићем и возачем, клавијатуристом Мирсадом Керићем, који је такође изгубио живот. У њихов аутомобил ударило је возило којим је управљао Алсин Левент, а који је био у алкохолисаном стању и без возачке дозволе. Суђење турском држављанину с пребивалиштем у Немачкој за убиство у саобраћају паузирано је због короне, а према ранијим наводима, прети му казна од четири године затвора.

Извор: Иван Ерцеговчевић/Курир