Србија

ЈОШ УВЕК НИСТЕ ДОБИЛИ ПОЗИВ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ, А УРЕДНО СТЕ СЕ ПРИЈАВИЛИ? Ево шта треба да урадите!

Надлежни саветују грађанима да провере и да ли су, уколико болују од нечега, и то уписали у образац при пријави

Грађани старији од 65 година, који иначе спадају у приоритетну групу људи, указали су на забринутост да ли ће бити вакцинисани јер, како кажу, многи млађи од њих су вец вакцинисани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако су се уредно пријавили за вакцинацију преко портала е-управе, па сада само чекају термин – порука не стиже. Највероватније, разлог за то лежи у одабиру вакцине.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже да оно што грађани имају право јесте да промене своју жељу.

„Оно што ми нон-стоп кажемо је да је најбоље примити, односно када питају која је најбоља, па, најбоља је она коју примите данас односно она коју имамо. Тачно је да има људи који се питају зашто их не позивају на вакцинацију, али ако ми на лагеру немамо вакцину за коју сте се ви пријавили, јер је борба за сваку дозу и сваку врсту“, напомиње Ђерлек.

Оно што су из е-управе нагласили то је да се генерисање спискова из базе пријављених особа за вакцинацију преко е-управе обавља аутоматски, на основу унетих параметара приликом пријаве, дефинисаних приоритета и доступности вакцине.

Надлежни саветују грађанима да провере и да ли су, уколико болују од нечега, и то уписали у образац при пријави.

Ипак, Ђерлек поручује да ће сви заинтересовани бити вакцинисани и да ће Србија наставити са масовном вакцинацијом.

„И више сам него задовољан, стално сам на пунктовима и када видим све оне задовољне људе, онда нам не треба никаква друга сатисфакција да још више радимо и одговоримо овом одговорном, изузетно тешком и обимном задатку“, казао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Ало