Србија

ЈОВАН (18) НИЈЕ БИО САМ У ТРЕНУТКУ НЕСРЕЋЕ? Полиција сумња на убиство, ево шта је пронађено поред његовог тела

Фото: Фејсбук принтскрин

На телу нестрадалог младића Јована Веселиновића (18) из Ниша, према првим незваничним информацијама, уочене су повреде од пада са висине

Према месту где је нађено тело претпоставља да је Јован могао да падне са најмање 10 метара висине, са једног од незавршених балкона или прозора зграде у Улици Бранка Крмановића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тела несрећног младића пронађен је и мобилни телефон и новац који је имао код себе.

Према првим и незваничним информацијама, за сада нису уочене друге повреде осим повреда од пада са висине. Тело је послато на обдукцију, а полиција за сада не искључује ни један други сценарио.

Како се сазнаје, проверавају се снимци са видео надзора из околних зграда, као и све остале околности како се младић нашао на овом градилишту.

„Не знамо да ли је несрећан случај или убиство“

Јованова мајка Милица Цветковић изјавила је данас да је у току обдукција тела младића која ће, како је навела, дати одговоре.

– Полиција ми је саопстила да је наш Јован настрадао под неразјасњеним околностима. Још увек не знамо да ли је несрећан случај или убиство – рекла је кратко.

Четири дана потраге

Подсећамо, потрага за Јованом трајала је од среде 17. фебруара када је последњи пут виђен жив око 23 часа на Булевару Немањића и задњи пут лоциран у рејону Улице Бранка Крсмановића.

Јован, иначе матурант Уметничке школе из Ниша, те вечери са друштвом био је код једног друга у Цвијићевој улици где су играли видео игре. Са двојицом другова и другарицом пошао је ка кући.

Отпратио је другарицу до ТЦ „Зона1“ на Булевару Немањића, а мобилни телефон му је од те ноћи недоступан, од око 4 часа иза поноћи, због чега је било немогуће пратити његово даље кретање.

Породица каже да никада раније није отишао од куће да се не јави, да није имао никаквих проблема и да је био добар ђак.

Јован није био сам у тренутку несреће?

Иако у нишкој јавности колају разне приче о томе да се нестали Јован Веселиновић (18) убио скочивши са зграде напуштеног градилишта у Улици Бранка Крсмановића, постоји сумња да овај несрећни младић те вечери није био сам.

Милорад и Снежана Савић, станују у омаленој кућици на тридесетак метара о места где је нађено тело матуранта Уметничке школе.

– Ми немамо мира ни једне ноћи. Ту се окупља нека омладина, има и бескућника који ложе ватру па направе пожар. Онда стално видимо буквално неку децу која уносе унутра флаше с пивом, а чули смо и да пуше оне недозвољене цигаре. Те ноћи у среду на четвртак је било хладно, али не толико, чули су се неки гласови, али искрено и ја сам све помешао јер се то догађа малтене сваке ноћи. Муку имамо јер када се напију, онда бацају камење одозго. Црепове су ми све поломили. Надам се да ће после седам година од како овде расте коров и како се ништа не ради да крену радови – прича Милорад.

Снежана, његова супруга, додаје да има баш много младих који време када не раде кафићи, проводе на крову овог вишеспратног објекта и то зато што одатле могу да праве лепе селфи фотографије.

Ово градилиште припада Универзитету и планирано је да ту буду станови за научне раднике, али негде је „запело“ тако да се седам година већ ништа не ради.

Извор: Блиц/Курир/srbijadanas.com