Србија

КОН НА СЕДНИЦИ КРИЗНОГ ШТАБА ОШТРО ИСКРИТИКОВАО НЕСТОРОВИЋА! Ове речи су подигле Србију на ноге!

У Палати Србија данас је одржана седница Кризног штаба Владе Србије за борбу против корона вируса.

На њој је разматрана актуелна епидемиолошка ситуација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По завршеној седници, јавности се обратио др Предраг Кон рекавши да мере остају на снази као и да није било ни говора о попуштању!

Између осталог, Кон је управо због борбе против корона вируса осудио давање било каквих изјава које не иду у прилог поштовању мера у борби против ковида.

– У оквиру данашње седнице, без спомињања било каквих имена, ми смо осудили, врло јасно нагласили да било какво одступање које иде против било каквих мера, а нарочито против вакцинације, нису прихватљиве ни на који начин. То је ушло и у записник и то је став комплетног Кризног штаба – истакао је данас др Кон упитан за случај др Бранислава Несторовића, бившег члана Кризног шаба, односно да ли због својих изјава која се разликују од става струке, треба да реагује Лекарска комора Србије.

Подсећања ради, доктор Бранимир Несторовић је од почетка пандемије ковида у јавности често иступао са потпуно другачијим ставовима од оног који заступа струка, а последње што је рекао било је да „нема намеру да се вакцинише јер су постојеће вакцине збрзане и недовољно тестиране“.

Такође, оне је причао и о томе како вакцине мењају генетску структуру, што је више пута демантовано од стране струке.

– Ја не бих примио вакцине против коронавируса које су произвели „Фајзер“ и „Модерна“. Те две вакцине, за разлику од других, мењају генску структуру – такође је једна од спорних изјава др Несторовића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс